A kenguru bajnokság 8. fordulójával a Vasas Bolhák számára is véget ért a szezon, lányaink arcán pedig jogos a mosoly. Remek játékkal két megérdemelt győzelem került a Vasas neve mellé, aminek köszönhetően szép emlékekkel zárulhat az idény.

A KLKA elleni mérkőzést motiváltan és lendületesen kezdték a lányok, így már az első negyedben meg tudtunk lépni az ellenféltől. A második félidőben alábbhagyott a védekezés, sok könnyű kosarat engedtünk a másik csapatnak, illetve figyelmetlenek voltunk támadásban, aminek köszönhetően több eladott labdánk is volt. Az első félidő erősebb védekezésének és koncentráltabb támadójátékának köszönhetően mégis sikerült bezsebelni a győzelmet, aminek nagyon örülök. Kiemelném Kapolyi Lilla támadójátékát, aki szép kosarakkal segítette a csapatot – mondta a csapat edzője, Szabó Evelin.

KLKA Homoktövis – Vasas Bolhák 47-60 (10-27, 14-15, 11-13, 12-5)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Kapolyi Lilla 17, Németh Julcsi 8, Szűcs Lili 8, Martinovits Viola 7, Herman Sári 6, Rózsa Nati 4, Láng Patrícia 3, Tomcsányi Anna 3, Törő Zorka 2, Izing Flóra 1, Kára Eszti 1, Berár-Guóth Míra

Az első mérkőzés után egy fizikálisan erősebb és képzettebb ellenféllel találtuk szembe magunkat. Az elmúlt másfél óra hibáiból tanulva az agresszív védekezésre fektettük a hangsúlyt, ennek köszönhetően szép labdaszerzéseket láthattunk a lányoktól. Nagyon örültem, hogy a csapat végig fókuszáltan és harciasan küzdött a pályán, haraptunk a guruló labdákra és lepattanókra is. Kiemelném Bogár Berta és Herman Sári támadó- és védőjátékát, illetve Tompa Fruzsi védőmunkáját. Igazi csapatmunka eredménye a győzelem, amiért nagyon büszke vagyok a lányokra – értékelt Szabó Evelin.

Vasas Bolhák – Csata Manók 44-37 (9-11, 18-13, 8-6, 9-7)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Herman Sári 9, Bogár Berta 8, Tompa Fruzsi 5, Kapolyi Lilla 5, Martinovits Viola 3, Szűcs Lili 3, Törő Zorka 3, Láng Patrícia 2, Németh Julcsi 2, Keszi Abigél 2, Rózsa Nati 1, Lévai Janka 1