A Vasas Amazonok U12-es csapata a bajnokság 3. fordulójában ismét két alkalommal lépett pályára. Bár nem sikerült hibátlanul kezdenünk, néhány perc játék elteltével lányaink megrázták magukat, aminek két magabiztos győzelem lett az eredménye.

Sajnos nagyon lassan és körülményesen vágtunk neki a harmadik fordulónak, védekezésben nem akarták felvenni a lányok a kesztyűt, nem küzdöttek minden labdáért. A befejezések is nagyon pontatlanok voltak, hiába voltak könnyű helyzeteink, nem tudtunk előnyt szerezni. Minden pontunkért meg kellett szenvednünk, míg ellenfelünknek könnyű ziccereket engedtünk. A második negyedben Dávid Léna ás Takács Sári vezetésével elindultunk egy jobb úton, okos passzokkal tudtuk megjátszani egymást. A második negyed jobb játéka és a félidei 50%-os büntetőzés meghozta a harmadik negyed lendületét is, így Jakó-Szalai Zita vezetésével sikerült egy kicsit nagyobb előnyt kovácsolnunk, ami kitartott a mérkőzés végéig. Úgy éreztem, hogy minden egyes megmozdulás rengeteg energiát igényel edzői oldalról, ezt pedig kihangsúlyoztuk a lányoknak, hogy a következő fordulóban egy “takaréklángos” teljesítmény sajnos nem lesz elég, így a következő másfél hónapban dolgozunk ezeknek a hibáknak a kijavításán – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Újpest MT/A – Vasas Amazonok 37-51 (9-8, 13-18, 5-12, 10-13)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jakó-Szalai Zita 13, Szabó-Iván Liliána 10, Deák Zsófia 7, Takács Sári 7, Mayr Jana 5, Örsi Anna 3, Dávid Léna 2, Sárga Emese 2, Lévai Juli 1, Gaál Száva 1

A második meccsünket egy hosszabb pihenővel játszhattuk, így láthattuk a Budafok játékát. Ennek ellenére nem sikerült az első negyedet úgy kezdeni, ahogy elterveztük. Nem találtuk meg azt a védőt, aki a budafoki csapat ponterős játékosát megállítaná. Így ellenfelünk vezetett az első negyed végén. A második játékrészt Mayr Jana vette a hátára, aki nagyon szépen dolgozott védekezésben. A félidei büntetők után Örsi Anna és Horváth Mira léptek előre, aminek köszönhetően sikerült egy 19-0 negyedet vezényelniük. Mira nagyon szépen védekezett, Anna pedig végre vállalkozott és sikerrel értékesítette a pontjait. Az utolsó etapban Léna és Száva is hozzá tudtak tenni a csapat játékához, minden játékosunknak sikerült pontot szereznie. Összességében örültünk, hogy két nagyobb arányú győzelmet arattunk, most egyénileg kell előre lépnünk, hogy mindenki teljes koncentrációval lépjen pályára januárban – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Budafoki Bikák 78-44 (10-16, 33-19, 19-0, 16-9)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Örsi Anna 15, Mayr Jana 15, Dávid Léna 14, Deák Zsófi 6, Lévai Juli 6, Takács Sári 5, Gaál Száva 5, Jakó-Szalai Zita 3, Szabó-Iván Liliána 3, Horváth Mira 3, Tapodi Sári 2, Klemencsics Sára 1