A Kenguru Kupa 2. fordulóján a Vasas Amazonok a Kéksárga Zsiráfok és az Újpest MT/A ellen léptek pályára. Bár mindkét mérkőzésen lassan jöttünk bele a játékba, mindkét esetben feljavult a játékunk és győzni tudtunk.

A mérkőzés elején még aludtunk, ezt mutatja, hogy négy perc elteltével már 10-0 volt az ellenfélnek. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk helyt állni. Az időkérést követően élénkebbek, harciasabbak lettünk, voltak lepattanóink, helyzeteink, szerzett labdáink és Léna által pontunk is. A második negyed szöges ellentettje volt az előzőnek, óriási küzdéssel, csapatmunkával nemcsak hogy ledolgoztuk hátrányunkat, de a vezetést is átvettük, melyet onnantól már nem is engedtünk ki a markunkból. A kezdeti nehézségek ellenére hamar talpra állt a csapat és csapatjátékkal, remek védekezéssel, kiemelkedő egyéni teljesítményekkel játszottunk szép kosárlabdát és nyertük meg végül a mérkőzést. Büszke vagyok az egész csapatra és szeretnék külön gratulálni Horváth Mirának, aki támadásban és védekezésben is kimagaslót nyújtott, illetve Gergely Lujzának és Kuntzl Annának, akik szintén nagyot játszottak ma – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Kéksárga Zsiráfok – Vasas Amazonok 44-58 (16-4, 14-33, 6-6, 8-15)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Horváth Mira 19, Kuntzl Anna 12, Klemencsics Sára 5, Gergely Lujza 5, Dávid Léna 4, Törő Zorka 3, Juhász Janka 3, Balázs Hanna 2, Remete Zsófia 2, Kapolyi Lilla 2, Jeszenszki Dorka 1, Csépai Veronika

Egy meccsnyi pihenővel vágtunk neki az újabb mérkőzésnek, melyet megint kissé álmoskásan kezdtünk el. Az idő haladtával ismét egyre jobban játékba lendült mindenki, egyéni villanásokból, szerzett labdákból és indításokból szereztük pontjainkat. Noha a védekezésben néha jött egy kis rövidzárlat, mégis kiemelném, hogy az első három negyedben kevesebb, mint 10 pontot dobott ellenfelünk, az egész mérkőzést tekintve, pedig negyedenként átlagban kevesebbet, mint 9. Ez mindenképpen kimagasló teljesítmény. A csapatból négyen is 10, vagy több pontot dobtak, Klemencsics Sára ma megállíthatatlan volt, 18 dobott ponttal segítette a csapatot, Balázs Hanna 14-gyel, míg Dávid Léna 11-gyel és Sárga Emese 10-el. Gratulálok nekik és persze az egész csapatnak egyaránt, mindenki kivette a részét a két sikerből – értékelt Ruska Norbet.

Vasas Amazonok – Újpest MT/A 81-35 (11-9, 31-7, 20-8, 19-11)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Klemencsics Sára 18, Balázs Hanna 14, Dávid Léna 11, Sárga Emese 10, Kuntzl Anna 9, Hujber Anna 5, Horváth Mira 5, Csépai Veronika 4, Remete Zsófia 3, Gergely Lujza 2, Jeszenszki Dorka, Juhász Janka