Remek teljesítményt nyújtottak a Vasas Amazonok az idei év utolsó meccsnapján. Lányaink két mérkőzésen is pályára léptek a yuszi Kupa harmadik fordulójában, és ez úttal nem találtak legyőzőre.

„Nagyon álmosan és enerváltan kezdtük a mérkőzést, hibát hibára halmoztunk, nem akartunk védekezni. Az ellenfél egy játékosa dobott nekünk sok pontot, nem találtuk az ellenszerét. A második negyedre megráztuk magunkat, illetve volt egy nagyon küzdeni tudó Mayr Janánk, aki a hátán vitte a csapatot. A félidőre magunkra találtunk, és a harcos védekezésünk után bedobáltuk a ziccereket, így ha nehezen is, de győztesként fejeztük be a mérkőzést” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Fenyves Mókusok 40-24 (5-15, 19-6, 8-0, 8-3)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok:  Mayr Jana 15, Jusztin Áfra 8, Tilk Zsófi 7, Éber Janka 4, Deák Nóri 3, Sepsey Lilla 1, Balás-Piri Kata 1, Kövesdi Lujzi 1

„A második meccsen szerencsére egy nagyon ügyes lány csapattal kerültünk össze, így igazi parázs csatára került sor. A védekezésre kértem a lányokat, hogy figyeljenek oda. Mindenki küzdött, mindenki bátor volt, ennek tudhatjuk be a győzelmünket. Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen lelkes, motivált csapat kovácsolódik, és érett be az év végére. Remélem, januárban innen folytatjuk majd a munkát, hiszen hosszútávú terveink vannak” – összegezte Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Dunakeszi Kiscicák 39-33 (9-10, 16-4, 6-14, 8-5)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jusztin Áfra 9, Éber Janka 7, Balás-Piri Kata 6, Mayr Jana 6, Deák Nóri 5, Tóth Fanni 3, Tilk Zsófi 2, Kövesdi Lujzi 1