Magabiztos játékkal nyerte meg a Nemzeti Leány Serdülő B Döntő elődöntőjét a Vasas Akadémia/A, amely a Kecskeméti KA/A csapatát győzte le 48-77-re. Lányaink holnap döntőt játszanak, az ellenfél a Zsíros Akadémia Kőbánya lesz.

Bodnár Sára és Tompa Noémi találatával vettük kezünk az irányítást a találkozó elején, ellenfelünk azonban gyorsan reagált és egyenlíteni tudott. Ekkor újból nekünk jött ki jobban a lépés, Marton Szilvia vezérletével hét pontos előnyre tettünk szert, amit már meg is tudtunk tartani. Támadásban remekül játszottunk, de védelmünk is a helyén volt. Ennek köszönhető, hogy Marton Szilvia újabb kosarával már kétszámjegyű különbség volt látható az eredményjelzőn (12-25). Lengyel sikeres büntetője jelentette az első pontot a második negyedben, a folytatás azonban ismét a Vasasról szólt. Előbb Horváth Réka értékesített két duplát, majd Pácza Blanka tripláját és középtávoliját követően már húsz pont fölé nőtt az előnyünk. Eredményesen és kreatívan játszottunk, így a kecskeméti együttes nem tudta megtörni a lendületünket. A félidőhöz közeledvén zárkózni tudott ellenfelünk, de így is magabiztos vezetéssel mehettünk pihenni a szünetre (31-46).

Csendesebb, kiegyenlítettebb küzdelem zajlott a harmadik negyedben, mindkét oldalon az eddiginél több hiba csúszott a játékba. Karli Dóra hárompontosát követően igyekeztünk ritmust váltani, de a tördelt játék nem feküdt nekünk. Szerencsére ellenfelünknek sem, így bár a harmadik negyed nem volt a leglátványosabb, továbbra is vezettünk (41-57).  Lengyel irányításával a záró negyed elején megpróbált hajrázni a Kecskemét, de mindenre volt válaszunk. Tóth Frotti sikeres büntetői és Béres-Nagy Szófia két duplája biztosította be a győzelmünket, Marton Szilvia büntetőivel ráadásul újra húsz pont fölé nőtt a különbség. Pácza Blanka triplájával zárult a találkozó, melyet a Vasas Akadémia nagyon magabiztosan nyert meg, megszerezve ezzel a továbbjutást a döntőbe.

Kecskeméti KA/A – Vasas Akadémia/A 48 -77 (12-25, 19-21, 10-11, 7-20)

A Vasas Akadémia vasárnap 16:30-kor küzd meg a döntőben a 8. helyért a Zsíros Akadémia Kőbányával. Gyerünk csajok, hajrá Vasas!