Legyőzte a házigazda Sopront a Vasas Akadémia serdülő csapata a nemzetközi torna elődöntőjében. Lányaink szerdán azzal a spanyol Snatt’s Femeni Sant Adriával küzd meg a döntőben, amelytől egyetlen ponttal kikaptak a csoportelsőségért folytatott küzdelemben. Csapatunk azonban visszavágásra és kupára éhes, így szerdán óriási csata várható.

„A csoportmeccsek után hétfőn egy nap pihenőt kaptak a csapatok, hogy aztán a keresztjátékokkal folytatódjon kedden a torna. A hétfői napot városnézéssel, Tűztorony látogatással és délutáni mozizással töltöttük, hogy kedden frissen és győzelemre éhesen vághassunk neki az elődöntőnek a hazai csapat, a Soproni Darazsak Akadémia ellen” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

„Nagyon harcos és kemény elődöntőt játszottunk a hazai csapattal, mindkét csapat nagyon szeretett volna döntőbe jutni. A lányok védekezésben maximálisan betartották a megbeszélteket, és a lepattanó csatát is megnyertük. Sikerült az eladott labdáink számát minimalizálni (12) egy ilyen rangadón, és a 82-61-es IBM pontok aránya is a nagyszerű és önzetlen csapatmunkánkat dicséri. Egy remek egyéni teljesítmény is született, Rátkai Eszti 33/12 pontja mellé 37 IBM pontot gyűjtött (9 assziszt, 13 kiharcolt fault, 4 lepattanó és 3 szerzett labda) és ezzel a teljesítménnyel csapatunk legjobb játékosa lett. Szeretném kiemelni még Láng-Miticzky Blanka (10 pont, 5 szerzett labda, 4 lepattanó, 17 IBM pont) és Duka Lili (12 pont, 9 lepattanó, 4 assziszt, 12 IBM pont) mezőnymunkáját, valamint Igaz Eszti erőn felüli védőmunkáját” – értékelte a mérkőzést Eördögh Edit.

Vasas Akadémia – Soproni Darazsak Akadémia 71-63 (20-21, 22-16, 15-14, 14-12)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky Blanka 10, Rátkai Eszter 33/12, Igaz Eszter 6, Duka Lili 12,
Masier Sophia 6, Csere: Molnár Fruzsina, Hruby Laura, Kálmán Liza 2, Herzog Bora 2, László Réka, Kemény Szófia, Szabó Flóra.
Soproni Darazsak Akadémia: Szabó R. 3/3, Vasi H. 3, Kókai P. 35/3, Bauer Z. 2, Janzsó A. 4, Csere: Szabó L. 5/3, Egresits R. 6/6, Prajczer P. 2, Hawkins A. 2, Bándli J. 2, Mészáros Á. Cser P.

Szerdán 15:00 órától a döntőben az a spanyol Snatt’s Femeni Sant Adria lesz az ellenfelünk, akiktől a csoportmeccsen egyetlen ponttal kikaptunk. Kétség sem fér hozzá, hogy serdülő csapatunk átbeszélte a spanyolok elleni hibákat, és győzelemre éhesen lépnek pályára a végső összecsapásra.