A Tippmix Női NBI/A bajnokság 16. fordulójában a Vasas Akadémia az NKA Universitas PEAC otthonába látogatott. Jól kezdtük a találkozót, három negyeden keresztül ellenfelünk  sarkában voltunk. Nem sok hiányzott, az utolsó percekben azonban a házigazda akarat érvényesült.

A hosszú út ellenére nagy lendülettel kezdték a mérkőzést lányaink, Pusztai Petra tudott válaszolni Marshall duplájára. Ez a két játékos húzta saját csapatát a találkozó elején, a pécsieknek azonban jobban kijött a lépés. Marshall triplájával öt pontra el tudott húzni a házigazda, azonban sikerült felzárkóznunk a negyed felére, ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Hullámvölgybe kerültünk a folytatásban, majdnem kétszámjegyűre nőtt a hazai csapat előnye, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy bő két percig nem találtunk gyűrűbe. Vasas cserét követően a pályára lépő Dúl Terka szerzett labdát, amiből indítani tudta Pusztai Petrát és megkezdtük az újabb felzárkózást. Továbbra is Marshall és Pusztai volt a két csapat legjobbja támadásban, előbbi tíz, utóbbi tizenkét ponttal zárta a negyedet. Négy pontra csökkent a különbség, szépen átvészeltük a hullámvölgyet és a PEAC agresszív játékát.

Marsall triplája nyitotta a második játékrészt, ami után Tóth Orsi szerzett labdát, és a pályát felszántva támadta a gyűrűt. Csúsztak apró hibák a védekezésünkben, de a túloldalon sikerrel jártak a támadások, így továbbra is tartani tudtuk a lépést. Tóth Orsi nagyot küzdött hátul, ismét labdát tudott szerezni, amiből ismét indulni tudtunk. Dúl Terka hármasával két pontra tudtunk zárkózni, azonban Kisst nem lehetett szabályosan megállítani, Sara Heljic meg is kapta a negyedik személyi hibáját. Jól tartotta a frontot a Salamon Zsófi, Madár Kata páros a palánk alatt, ennek ellenére a félidőhöz közeledve ismét a PEAC játéka tudott érvényesülni jobban. Smailbegovic Nadia kosara zárta az első félidőt, irányítónk ezzel megszerezte kilencedik pontját. A pontszerző tabellát azonban továbbra is Pusztai Petra (12 pont) és Marshall (15 pont) vezette. 45-40-es eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.

Marshall újabb pontjai után Smailbegovic Nadia süllyesztett el egy triplát, Kiss pedig újabb faultot harcolt ki, ezúttal Salamon Zsófi volt a bűnös. Lendületbe jött a hazaiak kettese, hét pontot szerzett négy perc alatt, ennek ellenére rágógumiként tapadtunk ellenfelünkre. Pusztai Petra kettő plusz egyével négy pontra faragtuk a különbséget, amit Wentzel két duplája követett. Marshall teljesítménye mellé két magyar játékos is felzárkózott a PEAC-nál. Először alakult ki tíz pontos hátrányunk, így Milos Pavlovic azonnal időt kért. Pusztai Petra talált be a rövid pihenő után, aki vezére lett csapatunknak ezen a találkozón. A másik kulcsszereplőnk Smailbegovic Nadia volt, akinek büntetőivel hét pontra zárkóztunk a negyed végén. Hozott azonban még fordulatot az utolsó pár másodperc is, Szerencsés Tami szedte le a lepattanót, majd a dudaszóval egy időben értékesített hárompontost.

Két apró egyéni hibának köszönhetően fél perc alatt megduplázta előnyét a PEAC az utolsó játékrész elején, ám kemény munka árán vissza tudtuk állítani a négy pontot. Jól működött a védekezésünk, tudtunk labdákat szerezni, így a hazaiak vezetőedzője, Csirke Ferenc időt kért három perc játék után. Wentzel sikeres büntetőire Madár Kata válaszolt triplával, de három pontnál közelebb nem tudtunk jutni. Megvoltak a lehetőségek, ám nem sikerült pontokra váltani akcióinkat a hajrában, ellenfelünk pedig apránként kezdett ellépni. Két perccel a vége előtt kétszámjegyűre nőtt ismét a különbség, Milos Pavlovic pedig kénytelen volt időt kérni. Pusztai Petrára bízták a piszkos melót a csapattársak, a labda azonban nem esett be a gyűrűbe. Szűcs hárompontosával zárult a találkozó, a Vasas Akadémia 87-73-as vereséget szenvedett.

„36 percen át jól küzdöttünk a mérkőzésen, nagyjából azt valósítottuk meg, amit szerettünk volna. Marshallnak viszont olyan napja volt, amikor minden beesett, amit a kezébe fogott, de ő egy ilyen játékos. Ettől függetlenül szoros volt a meccs, de a tapasztalatlanságunk visszaütött a kulcsszituációkban védekezésben és támadásban egyaránt” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

NKA Universitas PEAC – Vasas Akadémia 87-73 (27-23, 18-17, 19-20, 23-13)