Első számú irányítónk nélkül érkezett Szekszárdra a Vasas Akadémia, Papp Dia ugyanis sérülés miatt nem tudott a csapattal utazni. Az első másodpercektől igyekezett dominálni a hazai együttes, apránként növelve előnyét a mérkőzés folyamán. A megszokott módon a végső dudaszóig küzdöttek lányaink, a győzelmet azonban nem adta ki kezei közül a KSC Szekszárd.

7-0-s rohammal nyitott a hazai együttes, Vasas oldalon Tóth Orsi büntetőinek köszönhetően indult meg a pontgyártás bő két perc elteltével. Nagy tempót diktált a Szekszárd, azonban tartani tudtuk a lépest sőt, Bri Fraser pontjaival négy pontra is fel tudtunk zárkózni. Mindössze egy ponttal tudta növelni előnyét a negyed végéig a KSC, a kezdeti nehézségek után tehát sikerült felvennünk a ritmust.

Ismét küszködtünk a pontszerzéssel, két percet kellett várni az első Vasas pontokra, így a hazaiak szép lassan tíz pontra tudták növelni előnyüket. Nyílni kezdett az olló, azonban nem ijedtünk meg a kihívástól. Tóth Orsi és Bri Fraser vezérletével lendületet kapott támadójátékunk, de ellenfelünk sem tétlenkedett. 28 pontos negyedet zárt a szekszárdi együttes, amivel 16 pontos előnnyel mehetett pihenni a félidőre. Meglepő statisztikai adatot láthattunk a nagyszünetben, a teljes mezőny legeredményesebb játékosa ugyanis a KSC fiatalja, Miklós Melinda volt. Őt követte Goree, Bri Fraser és Tóth Orsi 9-9 ponttal.

A mérkőzés folyamán először alakult ki húsz pontos különbség, nehezen találtuk a ritmust a negyedek első perceiben. A harmadik játékrészben is bő két perc után születtek meg az első Vasas pontok, Bach Bogi büntetőit követően Tóth Orsi is eredményes tudott lenni. Már a negyed felénél kigyűlt az öt csapathibánk, ami tovább nehezítette a dolgunk. Tudatosan vagy sem, de előnye tudatában lelassult a Szekszárd játéka, melynek köszönhetően sikerült kozmetikázni a különbséget.

Tartani tudta a tisztes távolságot a negyedik negyedben a hazai együttes, így mindkét csapat mélyített a rotációján. Derekasan küzdöttek lányaink, a pályára lépő fiatalok sem feltett kezekkel szálltak be a meccsbe. Az eredményen azonban nem tudtunk változtatni, magabiztos szekszárdi győzelem született.

Ahogy előre sejtettük, nagy iramú mérkőzés volt, ahol a Szekszárd kihasználhatta a padja mélységét és középjátékosainak erőfölényét. Jelen pillanatban nem állunk készen egy ilyen erős csapat ellen felvenni a kesztyűt, hiszen rengeteg sérültünk van. Sajnos ma csak ennyire futotta, nem tudtuk jobban nyomás alá helyezni a házigazdát – ezúttal is gratulálok nekik a győzelemhez. Most a regenreáció lesz központban nálunk, illetve fel kell készülnünk az előttünk álló nagyon fontos mérkőzésekre” – nyilatkozta a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 96-69 (18-13, 28-17, 25-24, 25-15)