A Vasas Akadémia elszenvedte idei első vereségét a bajnokságban az Uni Győr MÉLY-ÚT ellen. A vendégek az első negyedtől igyekeztek kézben tartani a mérkőzést, és bár minden erőnkkel igyekeztünk változtatni ezen, nem sikerült újabb bravúrt behúznunk.

Papp Dia remek passzából Bach Bogi ziccere nyitotta a találkozót, amit Török Ágnes büntetői követtek. Az első pillanattól fogva keményen harcoltak lányaink mindkét palánk alatt, egy vendég hármassal azonban a Győriek átvették a vezetést. Két meghatározó játékosunk, Bach Bogi és Bri Fraser is két-két személyit ütött, így pihenőre kényszerültek. Védekezésben túl agresszívnak bizonyult csapatunk, ellenfelünk tizenegy büntetőt dobhatot az első negyedben, míg mi csupán kettőt. A győriek így kilenc pontos előnnyel zárták a játékrészt.

Vendég kosarakkal folytatódott a találkozó, a mérkőzés folyamán először alakult ki tíz pont fölötti különbség. Milos Pavlovic nem volt elégedett a látottakkal, így időt kért, melyet követően újra harcba hívta amerikai centerünket. Tóth Orsi és Bri Fraser pontjaival sikerült zárkóznunk, az ellenfél két légiósa, Kiesel és Mompremier azonban sok borsot tört az orrunk alá. Hazai időkérést követően támadásban Papp Dia és Bri Fraser vették vállukra a csapatot, azonban pontatlanul játszottunk. Dombai Réka triplával záródott az első félidő, aminek az előző szezonban nagyon örültünk volna, most azonban ez azt jelentette, hogy a Győr újra tíz pont fölé kúszott.

Hazai rohammal indult a harmadik negyed, közel négy perc alatt visszajöttünk a meccsbe, 42-48-ra módosítottuk az állást, így győri időkérés következett. Igazán szép játékot produkáltunk, a négyes szám azonban bűvösnek bizonyult, ennél jobban ugyanis nem tudtuk megközelíteni ellenfelünket. Így záródott volna a negyed is, az utolsó másodpercekben azonban Kiesel három büntetőhöz jutott, amit köszönt szépen és egyenként gyűrűbe süllyesztett.

Védekezést váltottunk az utolsó játékrészre, ami hatékonynak bizonyult a negyed elején. Nem párosultak hozzá azonban pontok, ráadásul Dombai újabb hármasa a legrosszabbkor jött. Remény csillant fel hazai oldalon, amikor a győriek centere, Mompremier kipontozódott öt perccel a vége előtt. Igyekeztünk kamatoztatni magasságbeli fölényünket, ami teret nyitott a hárompontos vonalnál. Ezt kihasználva Papp Dia ismét tízre korrigálta a különbséget, a 83%-kal dobó Kiesel vezérletével azonban minden próbálkozást visszavert Győr. Nem hozott újabb fordulatot a találkozó, a vendégek győzelemmel távozhattak Pasarétről.

„Többé-kevésbé sikerült megvalósítanunk azokat a dolgokat, amikre tudatosan készültünk. Egy dologgal azonban nagyon nem vagyok kibékülve, ez pedig a lepattanózás. Kulcspillanatokban, amikor esélyünk lett volna átvenni az irányítást hibákat vétettünk, és engedtünk ellenfelünknek, hogy második szándékból vagy büntetőből legyenek eredményesek. Elégedettnek kell azonban lennem, hiszen a lányok mindent beleadnak nap mint nap, legyen szó edzésről vagy mérkőzésről. Büszke vagyok a csapatra, hogy egy szoros mérkőzést sikerült játszanunk egy bomba erős Győr ellen. Ez bizonyíték arra, hogy tudunk negyven percen keresztül koncentráltan játszani és küzdeni” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – Uni Győr MÉLY-ÚT 71-83 (11-20, 19-22, 28-23, 13-18)