U12/B csapatunk is két mérkőzést játszott a hétvégén, ráadásul sokan nemcsak két találkozón léptek pályára, hiszen vannak játékosok, akik a Bolhák és az Amazonok csapatát is erősítik. Lányaink óriásit küzdve bezsebeltek egy győzelmet, a nap utolsó mérkőzésére azonban talán egy kicsit elfáradtunk.

“Nehéz dolgunk volt szombat este, mivel egy meccs kihagyással, az Amazonok után kellett lejátszani mindkét mérkőzést. Több lány is van, aki mind a két csapatban érdekelt, ezért számítottunk rá, hogy nehéz lesz a mostani forduló. Az első meccsen magabiztos játékkal sikerült fölényes győzelmet aratnunk, jó védekezésünknek köszönhetően sok könnyű kosarat tudtunk szerezni. Egyénileg és csapatszinten is lehetőségünk volt gyakorolni az edzésen tanultakat, nagyon jó volt nézni, ahogy a lányok fordulóról fordulóra egyre bátrabbak, és a megszokott kézváltások mellett egyre többször használják a láb közötti, hát mögötti cseleket is” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Vasas Bolhák – SZPA-HSE 63-34
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Toman Zsófi 16, Muszka Zita 15, Mayr Lara 13, Szabó Noncsi 7, Márton Lia 5, Turóczy Dalma 3, Bogdán Fanni 1, Béres-Nagy Szofi 1, Bacsa Szonja 1, Tompa Nonó 1

“A második mérkőzésen egy erősebb, csak fiúkból álló csapat ellen létünk pályára, tovább nehezítette dolgunkat, hogy Léda és Lara nem érezték jól magukat, így tíz játékossal, csere nélkül kellett lejátszanunk az utolsó három negyedet. A nehézségek ellenére a lányok felszívták magukat, küzdöttek, hajtottak, az utolsó pillanatig fantasztikus hozzáállással kosaraztak. A győzelmet sajnos nem sikerült megszerezni, de le a kalappal a csajok előtt, szuper volt látni, hogy igazi csapatként viselkedtek” – értékelt Farkas Fanni.

MAFC-Grosics – Vasas Bolhák 62-31
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Szabó Noncsi, Bogdán Fanni 6, Béres-Nagy Szofi 6, Toman Zsófi 6, Turóczy Dalma 3, Mayr Lara 1