Február 16.-án, csütörtökön a negyeddöntőkkel megkezdődik a Killik László Női Magyar Kupa, ráadásul öt év kihagyás után a Vasas Akadémia is ott van a legjobb nyolc csapat között. Milos Pavlovic együttese a SERCO UNI Győr otthonába látogat, ahol meglepetést szeretne okozni.

Bár az elmúlt években nagyon közel jártunk hozzá, utoljára a 2016/17-es szezonban szurkolhattunk a Vasasnak a Magyar Kupán. Nem kell azonban tovább várni, csütörtökön ugyanis negyeddöntőt játszanak lányaink a Győr ellen.

Sokat jelent a csapat számára a kupaszereplés, hiszen az elmúlt két szezonban hajszálon múlt, hogy ott legyünk a Magyar Kupán, de mindkét alkalommal elszalasztottuk ezt a lehetőséget. Az utóbbi évek Play-Off szereplése bizonyítja, hogy a Vasas Akadémia megérdemelten lehet ott a legjobb nyolc csapat között, fiatal játékosaink számára ez egy remek tapasztalatszerzési lehetőség. A verseny sajátossága, hogy nincs második esély, mindenkinek a maximumot kell nyújtania abban a negyven percben, amíg pályán van. Láthattunk már ilyen sorozatban nagy meglepetéseket, természetesen mi is azon leszünk, hogy megpróbáljuk borítani a papírformát – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Két alkalommal találkoztunk az idei szezonban a győri csapattal, idegenben 93 – 85-re, hazai pályán 74-80-ra kaptunk ki. A januári pasaréti visszavágón több fontos játékosunk is sérüléssel szenvedett, ennek ellenére fel tudtuk venni a kesztyűt erősebb ellenfelünkkel. Teljes keret, bátor szív és hasonló akaraterő kell ahhoz, hogy meglepetést tudjunk okozni az Egyetemi csarnokban.

A realitás talaján maradva, a negyeddöntőben egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amely az idei szezonban nagyon magas szinten kosárlabdázik, ráadásul a hazai pálya is őket fogja segíteni. Ugyanakkor harcolni akarunk a továbbjutásért és megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni az ellenfélből. A bajnokság alapszakaszában minkét alkalommal izgalmas meccset tudtunk játszani a Győr ellen, igyekeztünk a végsőkig küzdeni. Ezt az elszántságot igyekszünk a Magyar Kupára is magunkkal vinni bízva abban, hogy mi lehetünk a sorozat meglepetés csapata – tette hozzá Milos Pavlovic.

A sérülések és betegségek hulláma nem kerülte el a Vasas Akadémiát a szezon első felében, a leghosszabb időt ráadásul egyik legponterősebb játékosunk, Katrina Pardee volt kénytelen kihagyni. Légiósunk játéka nagyon hiányzott a ki-ki meccsek végjátékában, jó hír azonban, hogy Katrina trikóra cserélte a melegítőt és várhatóan már csütörtökön pályára léphet. Nagy kérdés azonban, hogy a két hónapos kényszerpihenő milyen hatással van játékosunk fizikai állapotára, de vele kiegészülve a soproni négyesdöntőért szurkolhatunk lányainknak.

A negyeddöntők párosítása:

SERCO UNI Győr — Vasas Akadémia
NKA Universitas PEAC — BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós
DVTK-Hun-Therm — E.ON ELTE BEAC
Sopron Basket — Atomerőmű KSC Szekszárd

Fotó: Balogh Dávid