Szerda délután játszotta kadett/A csapatunk a junior bajnokság rájátszásának utolsó mérkőzését a fehér csoportban. A mérkőzés tétje a csoport első helye volt, a tét ellenére azonban lányaink remekül helyt álltak.

„Szerencsére a lányokon nem látszott a mérkőzés súlya, nagyon higgadtan és okosan kosárlabdáztak főleg az első félidőben. Ismét a védekezésre és kizárásokra helyeztük a fő hangsúlyt, amit a lányok egész mérkőzésen remekül megoldottak. Ütköztek, harcoltak az összes lepattanóért, ami a statisztikán is meglátszott (54-25). Egyénileg és csapatszinten is faulthatáron, agresszívan védekeztünk. Hatvan pont alatt tartottuk azt a csapatot, amelyik átlagban 90 pontot dob. Támadásban szépen megtaláltuk emberfogás és zóna ellen is az egyensúlyt a belső és a külső posztokon között, kiosztottunk 25 gólpasszt és megérdemelt győzelmet arattunk, mellyel megőriztük veretlenségünket. A kiváló csapatmunka mellett szeretném kiemelni Kádár Orsi nagyszerű dupla-dupla teljesítményét (15 pont, 14 lepattanó, 4 blokk, 32 IBM pont) valamint Aho Tyra (21/9 pont, 9 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 assziszt, 29 IBM pont) és Rátkai Eszti (23/3 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 8 assziszt, 29 IBM pont) kiemelkedő mezőnymunkáját. Gratulálok fiatal csapatunk remek teljesítményéhez a junior bajnokságban, rengeteg alázatos munka van a csapat mögött. Meccsről-meccsre látszik a lányokon a fejlődés, továbbra is keményen dolgozunk a közös céljaink eléréséért. Csak így tovább lányok, nagyon büszkék vagyunk rátok” – értékelt a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/B – Kanizsai Vadmacskák 79-56 (19-15, 24-11, 18-10, 18-20)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Aho Tyra 21/9, Rátkai Eszter 23/3, Duka Lili 4, Örsi Kata 6, Kádár Orsolya 15, Láng-Miticzky Blanka 2, Villányi Diána 4, Szilágyi Ágnes 2, Masier Sophia 2, Kálmán Liza 2
Kanizsai Vadmacskák: Zsámár P. 9/3, Baa D. 25/3, Füredi L. 3, Bánhegyi D. 4, Csuha P. 11, Szórád A. 4, Horváth L., Simon E., Vörös B.