A Vasas Akadémia felnőtt csapata a hétvégén az NKE-Csata otthonába látogat. November elején lányaink mindössze négy ponttal kaptak ki az azóta megerősödött újonctól.

Hétvégi ellenfelünkkel még a szezon elején találkoztunk, és egy izgalmas, szoros mérkőzést játszottunk a női NBI/A-ban idén debütáló csapat ellen. A Csata már azon a mérkőzésen is több rutinos magyar játékost és légiósokat is magáénak tudhatott, azonban az újonc januárban rátett még egy lapáttal. Tursics Krisztián csapatába ugyanis csatlakozott még két tapasztalt külföldi játékos, Jenela Antic és Nevena Jovanovic, valamint a szezon első felében még Pécsen pattogtató Barnai Judit is.

Nem lesz tehát könnyű könnyű dolga fiatal csapatunknak, ha meg akarja lepni a Csatát, amely jelenleg a bajnokság hetedik helyén áll. Pasaréten három negyeden keresztül kézben tartottuk a meccset, a végjátékban azonban megijedtünk a lehetőségtől. A küzdeni akarás tehát mindenképp elvárás Földi Attila lányaitól, hiszen van mit javítani:

„Múlt héten nagyon rosszul kezdtünk a PEAC ellen, úgy gondolom, levontuk a következtetéseket, és egy reakciót szeretnék arra az első félidős teljesítményre. Vissza szeretnénk térni abba a ritmusba, ahogyan a Szekszárd ellen játszottunk, harcolnunk kell, ez az elsődleges cél” – mondta a csapat edzője, Földi Attila.

A teljes nyilatkozat az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=YSMqLkDVdiQ