Hatalmas harcra lehetett számítani a mérkőzés előtt, a csapatok pedig nem vallottak szégyent. „Vér és veríték” folyt a pályán, a Vasas Akadémia pedig egy fenomenális negyedik negyedet produkálva, az utolsó másodpercekben szerezte meg a győzelmet.

Vendég kettessel kezdődött a mérkőzés Licskai Zsófia jóvoltából, amire rögtön jött a Vasas válasz. Hatékonyabban kezdett a Cegléd, ám az első öt percben nem alakult ki nagyobb különbség. Vukov Szonja triplájával felzárkóztunk egy pontra, Dombai Réka és Bach Bogi összjátékával pedig már át is vettük a vezetést. Vendégoldalon elfogyott a kezdeti lendület, így 11-8-as állásnál Peter Jankovic időt kért. Nem tört meg azonban lányaink lendülete, így hét pontos előnnyel vártuk a második játékrészt.
Három percig nem találtunk gyűrűbe a negyed elején, így ellenfelünk lassacskán felzárkózott. Döcögött a támadójátékunk, ám sokáig nem adtuk ki kezeinkből az előnyt. A negyed végén 27-27-es állásnál Földi Attila időt kért, azonban a hajrából a vendégek jöttek ki jobban, és három pontos CEKK vezetéssel mehettek pihenni a csapatok a nagyszünetre.Dombai Réka triplájával nyitottunk, így rögtön egálról folytatódhatott a találkozó. Láthatóan fokozódott az iram a második félidőre, parázs hangulat alakult ki a pályán. A rohanásból a CEKK jött ki jobban, így két perccel a negyed vége előtt hat pontos hátránynál Földi Attila ismét időt kért. Nem sikerült azonban megtörni a vendégek lendületét, így 41-51-es állással zárult a harmadik játékrész.A tíz pontos hátrányból másfél perc alatt ötöt le is faragtunk, azonban nyolc perccel a vége előtt Sara Heljic kipontozódott, és csapatkapitányunk, Mia Karakasevic és négy hibával állt. Személyi hiba személyi hiba hátán, így több játékosunkat is veszélyeztette a kipontozódás, ráadásul a vendég előny is állandósulni látszott. Varga Alíz egymás után két hárompontost is értékesített, ami láthatóan plusz energiákat szabadított fel a csapatban és a hazai lelátón, azonban a negyed felénél csapatkapitányunk is kipontozódott, így klasszikus center nélkül kellett nekifutnunk a hajrának. Földi Attila lányai azonban töretlenül mentek tovább a helyzetből kialakult alacsony szerkezettel, és bár a vendégek álltak jobban, a Vasas szív tovább dobogott. Gorjanácz kihagyott tripláját követően Dombai Réka szedte le a lepattanót, és indította Vukov Szonját, aki hat másodperccel a meccs vége előtt értékesítette a közeli dobást, így hosszú idő után újra átvettük a vezetést. A vendégek természetesen időt kértek, azonban fegyelmezetten kivédekeztük az utolsó pillanatokat, majd jöhettek az örömkönnyek. „Már az első félidő nagy csata volt, azonban sajnos sok labdát adtunk el az elején. Ezt sikerült kijavítanunk a második félidőre, ahol azonban nem találtunk be. Megvoltak a helyzeteink, de nem akart sehogy se mellénk állni a szerencse. A végén mégis mellénk állt, mégpedig azért, mert akkor sem adtuk fel, amikor már-már reménytelennek tűnt a mérkőzés. Csapatként együtt és egymásért harcoltunk, küzdeni akarásunkat pedig odafent is észre vették” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd 64-63 (18-11, 12-22, 11-18, 23-12)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Vukov S. 8/3, Bach B. 5, Dombai R. 17/3, Varga A. 14/6, Böröndy V. 2, Tóth O. 8, Karakasevic J. 2, Heljic S. 5/3, Smailbegovic N. 3/3, Boros B., Budácsik D., Madár K.
VBW CEKK Cegléd: Swanier N. 14, Gorjanácz Á. 4/3, Licskai Zs. 7, Baugh V. 11, Popovic J. 14/3, Kobolák C. 2, Hamilton-Carter D. 9, Böröndy D. 2, Révész B., Révész L., Király A., Filipowicz V.