1. Április 22. Vasárnap 10:30 Budapest, Pasarét

 

Vasas Akadémia/B – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 64-67

( 18-14, 17-11, 14-26, 15-16)

 

Pontszerzők:

Vasas: Rátkai Eszter 16/3, Rubint Ágnes 12, Szilágyi Ágnes 12, Kálmán Liza 8, Láng-Miticzky Blanka 4, Istenes Zsuzska 2, László Réka 2, Kohán Patrícia 2, Örsi Kata 2, Mészáros Tánja 2, Maróty Dorka 2, Ulrich Zoé

 

Folytatódtak a kűzdelmek a budapesti serdülő bajnokságban,az alapszakasz eredményei alapján a felső házba kerültünk, így újabb 4 remek mérkőzés vár fiatal csapatomra.

Bátran és remek védekezéssel  kezdtük a mérkőzést 9 perc alatt 8 pontot kaptunk ( 14-8), majd 1 perc figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy 3 könnyű kosarat dobjon ellenfelünk.

A második ötösünk még rátett egy lapáttal, könnyen pár passzal átjátszották ellenfelünk csapdás letámadását és könnyű kosarakkal 13 ponttal vezettünk ( 33-20).

Nagyon örültem, hogy az edzésen gyakorolt üres elzárásokat szépen használtak  a lányok és eredményesek tudtak lenni a palánk alól és középtávoli tempódobásokból is.

 

A harmadik negyed védekezése sem egyénileg sem csapatszinten nem úgy sikerült ahogyan az első félidőben, több volt az eladott labdánk, a kihagyott üres ziccerek, a labdás 2:2 védésünk is akadozott és elfelejtettünk visszafutni védekezni….

 

Szoros végjátékban taktikai faultok megütése hiányában kikaptunk, ilyen sziuációban még nem voltak a lányok, amikor büntetőkért és támadóidőért taktikai faultokat kell beütni.

Vereség ellenére gratulálok a csapatnak, rengeteg edzésen gyakorolt elem láttam vissza a lányoktól, melyeket bátran és eredményesen alkalmaztak, a végjátékos szituációkat pedig gyakorolni fogjuk!

 

Eördögh Edit