Szombaton Pasaréten rendezzük az 5. helyért zajló párharc második mérkőzését a Ludovika-FCSM Csata ellen. A Vasas Akadémiának ez lesz az utolsó mérkőzése hazai pályán a 2020/21-es bajnoki szezonban, ráadásul mivel 1-0-ra mi vezetünk, egy újabb győzelemmel a bajnokságot is lezárhatjuk. Mindez történelmi sikerrel járna.

A szerdai idegenbeli győzelmet követően egyetlen lépésre került a Vasas Akadémia felnőtt csapata attól, hogy a klub fennállásának eddigi legjobb eredményét produkálja. Rendkívül nehéz volt az út, amit lányaink bejártak ebben a szezonban, akaraterejük azonban méltó példát mutat a Pasaréten cseperedő fiatal generációnak. A szív győzött a Csata elenni első mérkőzésen is, ahol 17 pontos hátrányból tudott fordítani Milos Pavlovic együttese. A szerdainál talán még keményebb összecsapásra számíthatunk szombaton Pasaréten, hiszen ahogy közeledik a szezon vége, úgy nő a tét.

Sokáig tudta saját játékát játszani a Ludovika-FCSM Csata a párharc első mérkőzésén, ki tudta használni Tursics Krisztián csapata a Vasas rövidzárlatot. A kíméletlen hárompontos dobószázalék (56%) mellett a két légiós center hozta azt, amit várnak tőle. A vereség miatt azonban győzelmi kényszerben van a Csata, nincs több lehetőség a hibázásra. A két győzelemig tartó párharc mindét rangadóját meg kell nyernie ellenfelünknek, hogy őt illesse meg az ötödik hely.

„Sok mindenben kell fejlődnünk az előző meccshez képest, mindenek előtt jobban kell fókuszálnunk. Követnünk kell a megbeszélt taktikát támadásban és védekezésben, és ha ezek teljesülnek, lesz esélyünk nyerni. Mindent ki kell adnunk magunkból, remélem meg tudjuk nyerni hazai pályán a mérkőzést és megszerezzük az ötödik helyet” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes interjút itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A mérkőzés továbbra is élőben nézhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.