Az Amazonokhoz hasonlóan a Vasas Bolhák is utolsó meccseiket játszották az idei évadban, s bár nem sikerült győzelemmel búcsúzni, küzdeni akarásból ezúttal sem volt hiány.

“Az első mérkőzést energiával tele kezdtük, így szép ziccereket és helyzeteket tudtunk csinálni. A lepattanók nagy részét sikerült megszereznünk és abból tudtuk indítani a társainkat. Az utolsó negyed elejéig bírtuk, a fáradtságnak köszönhetően az utolsó negyedet elveszítve lett a nagy különbség. Védekezésben még sokat kell fejlődnünk, hogy az üres ziccereket megtudjuk akadályozni” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Zuglói Sasok Herman – Vasas Bolhák 50-41 (6-11, 12-13, 10-11, 22-6)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Mayr Jana 21, Örsi Anna 7, Jakó-Szalai Zita 6, Szemerédi Szonja 3, Péter Janka 1, Péter Zsófi 1,Gaál Száva 1, Horváth Csilla 1, Tóth Fanni, Bogyó Laura, Sepsey Lilla, Szabó Emma

“Egy mérkőzéses szünet után játszottuk a második összecsapást. Az MTK csapatával sokszor találkoztunk az év folyamán és tudtuk hogy szoros mérkőzésre számíthatunk. Az első negyedben mind a két csapat szorosan védekezett így született a pontokban szegény negyed. A pontatlan védekezésünk miatt a másik csapat több kosarat tudott szerezni, így lett a nagy különbség. Az utolsó negyedben mindenkit ki szeretnék emelni aki a pályára került, mert szívüket-lelküket beletették, hogy a nagy hátrányból csak 6 pont legyen. Az utolsó fordulót sajnos nem zártuk győzelemmel, de az év során sok olyan lány csatlakozott hozzánk, akivel erősíteni tudtuk a csapatot. A jövő évre készülünk tovább, hogy revansot tudjunk venni” – értékelt Mecséri Alexandra.

Vasas Bolhák – MTK Budapest 37-43 (3-6, 5-14, 8-14, 21-9)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Mayr Jana 9, Jakó-Szalai Zita, Bogyó Laura 6, Péter Zsófi 4, Gaál Száva 3, Tóth Fanni 2, Örsi Anna 2, Szemerédi Szonja 1, Péter Janka 1, Sepsey Lilla, Horváth Csilla, Szabó Emma