Óriásit harcolt felnőtt csapatunk a DVTK elleni bajnoki találkozón. Jól kezdtük a mérkőzést és bár nem sikerült nagy különbséget kialakítani, minimális előnyünket sokáig meg tudtuk tartani. Drámai végjátékba torkollott a párharc, a győztes kiléte csak két másodperccel a vége előtt vált nyilvánvalóvá. A Vasas Akadémia bravúros győzelemmel térhet haza az új DVTK Arénából.

Green duplájával kezdődött a találkozó, amire Tóth Orsi egy sikeres büntetővel, majd Papp Dia egy triplával válaszolt. Kiélezett csata volt látható a pályán az első öt percben, a negyed hajrájában azonban át tudtuk venni az irányítást. Hayes pontjaival még vezetni tudott 9-8-ra a DVTK, ám Bach Boginak és Budácsik Dorkának köszönhetően négy pontos előnyre tettünk szert, amit Madár Eszti tudott fokozni. Jól szállt be a mérkőzésbe eltiltását követően az amerikai légiós, az ő kosarával zárkózott a DVTK. Tizedik pontját is megszerezte a második negyed elején a hazaiak másik légiós centere, Green találataival már a Diósgyőr került lépéselőnybe. Közel öt perces gólcsend következett a találkozón, amit Hayes kosara tört meg. Pusztai Petra került lendületbe egykori csapata ellen, hárompontosával egálra tudtuk hozni a pontszegény második negyedet, megőriztük három pontos előnyünket.

Vorpahl duplája nyitotta meg a harmadik negyedet, nyíltsisakos küzdelem vette kezdetét a pályán. Green büntetőjével ki tudott egyenlíteni ellenfelünk, ekkor azonban jött Sara Heljic, aki egy triplát, majd egy duplát tett a közösbe. Nagyot küzdöttek a csapatok, remekül tartották magukat lányaink még akkor is, amikor Vorpahl ismét egyenlíteni tudott. Ekkor ismét ritmust tudtunk váltani, Smailbegovic Nadia hárompontosát Budácsik Dorka ziccere követte, öt pontos előnnyel várhattuk a záró felvonást. Öt percen át tartani tudtuk a vezetést a negyedik negyedben, de ekkor jött egy törés. Budácsik Dorka beütötte ötödik hibáját, így számára véget ért a találkozó. A helyére a négy személyi hibával rendelkező Sara Heljic állt be, neki is vigyáznia kellett. A játék pont azon szegmensében gyengültünk meg jelentősen, ahol a DVTK erős. Ennek megfelelően Hayes büntetőivel átvették a vezetést a hazaiak két perccel a vége előtt. Fordulatokkal teli, drámai végjáték következett. Tizenhat másodperccel a vége előtt Sara Heljic talált be, amivel a Vasas átvette a vezetést 56-57-re. A diósgyőri időkérést követően Vorpahl eladta a labdát, Smailbegovic Nadia ellen pedig taktikai faultot ütöttek. Fiatal irányítónk csak az egyik büntetőt értékesítette. Négy másodperccel a vége előtt Bernáth talált be a hárompontos vonalon kívülről, egy ponttal a DVTK vezetett. Vasas időkérést követően Smailbegovic Nadiára jött ki a játék, aki előbbi apró hibáját javítva ezúttal egy duplát süllyesztett el, amit már csak a dudaszó követett. A Vasas Akadémia hacsak egy ponttal is, de bravúros győzelmet aratott Miskolcon.

„Ez volt az első olyan mérkőzésünk, ahol végig hittünk magunkban és az elvégzett munkában.  Többnyire sikerült megvalósítani a taktikai utasításokat és edzésen gyakoroltakat. Védekezésünk a hárompontos vonalon jól működött, ami ellensúlyozta a palánk alatti hátrányunkat. Nagyon büszke vagyok a csapatra a ma látottak alapján, és bár ez még csak a második győzelmünk a szezonban, határozottan mondhatom, jó úton haladunk” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

DVTK – Vasas Akadémia 59-60 (13-16, 10-10, 14-16, 22-18)