Szombaton újra hazai pályán játszhat a Vasas Akadémia, a Tippmix Női NBI/A bajnokság hetedik fordulójában a PINKK Pécsi-424 csapatát fogadjuk. Két győzelem nélküli együttes összecsapása lesz ez, így izgalomból biztosan nem lesz hiány.

Előttünk a lehetőség, hogy megszerezzük első győzelmünket az idei kiírásban. Közel jártunk már a ceglédiek ellen is a sikerhez, azonban kulcsszituációkban hibák csúsztak játékunkba, így bár szoros mérkőzést játszottunk nem sikerült megszakítani a negatív szériát. Látszik lányainkon az igyekezet, ők maguk is nagyon várják már, hogy a csapat elmozduljon a tabella aljáról. Valamelyik biztosan fog, hiszen hozzánk hasonlóan a PINKK-nek sincs még győzelme az idei szezonban, és éppen ez lesz a találkozó pikantériája.

A pécsiek eddig a TFSE-MTK otthonában voltak a legközelebb a két ponthoz, egy jó hajrával közel tudtak kerülni az ellenfélhez, ám végül 68-62-re kikaptak. A három légióssal felálló PINKK legalább annyira vágyik a szombati sikerre, mint mi, így biztosan nem lesz könnyű dolgunk ellenük.

„Jó játékunk ellenére a múlt héten elszalasztottunk egy lehetőséget, nem sikerült győznünk a CEKK ellen. Hasonló képességű ellenféllel küzdünk meg hamarosan hazai pályán, így nincs kifogás, meg kell szereznünk az első győzelmet” – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – NKA Universitas PEAC bajnoki találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

Minden Vasas szurkolót és kosárlabda szimpatizánst szeretettel várunk.