Hazai győzelemmel zárult az Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia negyeddöntő első párharca. Lányaink igyekeztek tartani a tempót, ellenfelünk azonban a várakozásoknak megfelelően kézben tartotta a mérkőzést.

Budácsik Dorka találatával kezdődött meg számunkra a rájátszás, amire ellenfelünk egy 8-0-ás rohammal válaszolt. Goree pontjainak örülhetett a szekszárdi közönség, aki mellé szép lassan a légiósok is felzárkóztak. Friskovec és Milic kosarainak köszönhetően hat perc játék után már kétszámjegyűvé vált a különbség, ekkor azonban a Vasas is begyújtotta a rakétákat. Madár Eszti kosarát követően Bach Bogi és Salamon Zsófi is betalált, majd egy újabb Madár Eszti duplának köszönhetően három pontra zárkóztunk. Volt azonban válasza a Szekszárdnak, másfél perc alatt újra tízre növelték előnyüket, a fordítás lehetősége hamar elillant.

Friskovec triplájára Papp Dia válaszolt egy kettő plusz egy akcióval, a mérkőzést remekül kezdő Goree-t azonban nem tudtuk megfékezni. Három perc alatt egy Vasas pont sem született, a második negyed felénél azonban újra helyreállt támadójátékunk. Budácsik Dorka kosarát követően Bach Bogi pontjaival zárkóztunk, de a ellenfelünknek mindenre volt válasza. Radócz Fanni keltett némi zűrt a szekszárdi védelemben, magasemberünk hét pontot is szerzett bő két perc alatt, ám sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy közelebb kerüljünk. Krnjic büntetőivel először alakult ki húsz pont feletti különbség, volt tehát mit átbeszélnie Milos Pavlovic csapatának a szünetben.

Nem dőlt hátra a Szekszárd, Goree dupláját Friskovec triplája követte, ellenfelünk igyekezett nyomatékosítani vezér szerepét és nem hagyta, hogy az általunk jól megszokott harmadik negyedbeli feltámadást megkezdjük. Ennek ellenére megpróbáltuk, Papp Dia és Bach Bogi jóvoltából öt pontot gyűjtöttünk, jött azonban még egy Friskovec hármas. Dúl Terka asszisztjából Szerencsés Tami távoli kísérlete is célba ért, majd fiatal irányítónk is a gyűrűbe segített egy hárompontost. Csapatként küzdött a Vasas, mindenki igyekezett kivenni a részét a nehéz feladatból, ám a KSC alapemberei is elemükben voltak. Madár Kata triplája zárta a harmadik negyedet, amivel bár zárkózni tudtunk, hátrányunk még mindig nagy volt.

Fiatal játékosaink igyekeztek nagyobb nyomás nélkül játszani, Dúl Terka labdaszerzését követően Szerencsés Tamitól kapta vissza a labdát, amiből ismét hárompontos született. Morgan-nek köszönhetően szinte azonnal jött rá a válasz, ennek ellenére Milos Pavlovic tanítványai folytatták a kemény harcot és próbáltak zárkózni. Tizenkettőre is csökkent a különbség nyolc perccel a vége előtt, ám ennél közelebb már nem tudtunk kerülni a szekszárdi gigászhoz. Kézben tudta tartani az irányítást ellenfelünk, így végül a várakozásoknak megfelelően meg is nyerte a negyeddöntő első felvonását.

„Nem vagyok elégedett, de nem az eredmény miatt, hanem mert kicsit bátortalanul játszottunk. Nyilván nem tudjuk a Szekszárd erős belső játékát folyamatosan kivédekezni sőt, még edzésen sem tudjuk ezt a keménységet reprodukálni. Annak örülök, hogy a szünet után kicsit összekaptuk magunkat, és a fiataloknak sikerült élni a lehetőséggel, és felhozták a játékunkat” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 89-71 (25-15, 26-15, 16-22, 22-19)