Első alkalommal léptek pályára a Vasas Amazonok az idei Nyuszi Kupa kiírásában. Lányaink két mérkőzést is játszottak szombaton.

“Nagyon megilletődötten kezdtük az első Nyuszi Kupa meccsünket, amit a jól felkészült ellenfelünk gyorsan ki is használt, így már az első félidő végére egy nagyarányú különbség alakult ki. A második félidőtől azonban üzemi hőmérsékletre kapcsoltunk, elkezdtünk védekezni, és gyakorlatilag megállítottuk a fiúk támadásait,ráadásul sikerrel értékesítettük helyzeteinket. Szeretném, ha úgy állnánk hozzá minden meccshez, ahogy azt a második játékrészben tettük. Dolgozunk tovább keményen” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Fillér Gekkók – Vasas Amazonok 64-21 (26-2, 15-4, 9-4, 9-8)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jusztin Áfra 9, Mayr Jana 7, Éber Janka 4, Balás-Piri Kata 1

“A második mérkőzésre egy sokkal összeszedettebb, győzni akaró csapatként álltunk oda. Meglátszott a védekezésünkön és támadásunkon egyaránt a küzdeni akarás. A lányok biztatták egymást, figyeltek, és végrehajtottak mindent, amit kértünk tőlük. Sajnos az utolsó negyedre mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk, pontatlanok voltak a dobásaink, nem tudtunk visszafutni az emberünkkel. Ettől függetlenül büszkén hagytuk el a csatateret, hiszen megmutattuk, hogy így is tudunk játszani, erre pedig tudunk a jövőben építkezni” – mondta Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Batyis Sólymok 39-43 (11-6, 16-19, 10-10, 2-8)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jusztin Áfra 15, Tilk Zsófi 7, Balás Piri Kata 5, Mayr Jana 5, O’Regan Tara 2, Éber Janka 2, TóthFanni 1, Kövesdi Lujza 1, Deák Nóri 1