Nem hozott meglepetést a Tippmix Női NBI/A bajnokság hétvégi mérkőzése a Vasas Akadémia számára, lányaink vereséget szenvedtek a Sopron Basket otthonában. A különbség csak a második félidőben kezdett kiéleződni, addig remekül állta a sarat Milos Pavlovic együttese.

Az év női kosárlabdázójának választott Határ Bernadett kosarával kezdődött a mérkőzés, amire Sara Heljic válaszolt egy hárompontossal. Jobban rajtoltunk ellenfelünknél, Tóth Orsi megindulását követően Madár Kata is betalált, 2-8-as eredmény volt látható az eredményjelzőn. A két perces hidegzuhany után kezdett magához térni a Sopron, Varga Alíz dupláját Jovanovic kosara kísérte, majd a Vasas nevelésű fiatal magasember ismét betalált. Ki tudott egyenlíteni a negyed felére ellenfelünk, sőt az irányítást is átvette. Komolyabb védelemmel néztünk szemben a folytatásban, de tartani tudtuk a lépést. A várt soproni rakétagyújtás bekövetkezett, Brooks szólójával nyolc pontra távolodott a hazai együttes. Tovább nyitotta az ollót ellenfelünk a második negyedben, Peddy hármasával először alakult ki tíz pont feletti különbség a mérkőzésen. Jó energiákkal dolgoztak lányaink, nem törődtek bele a papírforma eredménybe és fel tudtak állni -16-ról is. Papp Dia triplájával sikerült visszakúszni tíz pont alá, majd Smailbegovic Nadia remek kosaraival hétre csökkentettük a különbséget. Szép teljesítményünket megsüvegelendően Gáspár Dávid időt kért, hogy rendezze a sorokat hazai oldalon. A vártnak megfelelően megtörte lendületünket a taktikai megbeszélés, újra kétszámjegyűre növelte a különbséget a Sopron félidőre. Határ Bernadett vezette a rangsort dobott pontok szempontjából 14 egységgel, őt Brooks és Jovanovic követte 9 és 8 ponttal. A Vasasnál öt játékos – Papp, Pusztai, Smailbegovic, Salamon, Madár – is öt vagy annál több ponttal állt két negyed után. Ami még kitűnt a statisztikai mutatók alapján, hogy igen jól dobtuk a hármasokat, közel 50%-os volt hatékonyságunk távolról.

Agresszívabbá vált a soproni védelem a rövid pihenőt követően, három percen keresztül nem találtunk gyűrűbe. Pusztai Petra törte meg a csendet, ám nemcsak támadásban lett nehezebb a dolgunk. Gyorsindításokkal operált ellenfelünk, ami hatékonynak bizonyult. Brooks ziccerét követően ismét tizenhatra nőtt a különbség, amit ezúttal Milos Pavlovic vett zokon és időt kért. Előnye tudatában szépen menedzselte a mérkőzés menetét a Sopron, nem segített rajtunk azonban az sem, hogy visszaesett hatékonyságunk támadásban. A harmadik negyedben csap Pusztai Petra tudott eredményes lenni a Vasas részéről. Húsz pontos soproni előnynél nem maradt már nyitott kérdés az utolsó játékrészre. Dúl Terka hármasa plusz energiákat szabadított fel játékosaink lábában, ám ellenfelünk előnye tudatában okosan lepörgette az utolsó perceket. Kijelenthető, hogy a második félidőben kijött a két csapat közti különbség, de a találkozó elején nyújtott teljesítményért mindenképp dicséret illeti lányainkat.

“Gratulálok a Sopronnak, nem volt kérdés a győzelme előzetesen sem, miután nagy a minőségi különbség. Elégedett lehetek ugyanakkor, hiszen a legjobbat adtuk, amit csak tudunk! Nem teljes erőbedobással játszott a Sopron, de jó helyzeteket alakítottunk ki, megtettük, amit lehetett. A mai napon a palánk alatt volt a legnagyobb a különbség a Sopron javára. Hajtottuk őket, ahogy csak lehet, és sok eladott labdára kényszerítettük őket, mely nagy siker nekünk. Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok” – nyilatkozott a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Sopron Basket – Vasas Akadémia 77-50 (23-15, 22-20, 16-6, 16-9)