5. mérkőzés – DÖNTŐ

BEAC-Csata Újbuda KA – Vasas Akadémia 84-75 ( 23-21, 27-13, 16-18, 18-23)

Pontszerzők:
Vasas: Bernáth Réka 20/3, Mérész Beatrix 14, Schiroky Szonja 12, Tóth Franka 9, Tóth Dorka 7/6, Dúl Panka 6, Tóth Orsolya 5/3, Varga Alíz 2, Kokavecz Kata, Budácsik Dorka, Aho Martina, Király Csenge,

BEAC-Csata: Lelik R. 32/9, Pusztai P. 23, Boros D. 13, Angyal B. 8/6, Karagits K. 8.

Eördögh Edit:
– Remek hangulatban és telt ház előtt, mindkét csapat idegesen kezdte a finálét. Nekünk sikerült megnyugodnunk hamarabb és 7 ponttal elléptünk ellenfelünktől ( 4-11). Zónára váltott a BEAC, de sajnos az üres helyzeteinket nem tudtuk pontokra váltani. A négy nap legrosszabb dobóteljesítményét produkálta a csapat, a félidőben 57% ellenében, mi csak 35%-kal dobtunk.
Sajnálom, hogy a lányok nem úgy védekeztek, amit megbeszéltünk a mérkőzés elején és a szünetben, hiszen 75 dobott ponttal meccset lehet nyerni, de a 85 kapott pont megpecsételte a sorsunkat. Védekezésben voltunk puhábbak és nagyon-nagyon fegyelmezetlenek!
A lányok nagyszerűen és keményen dolgoztak a három nap során, extra csapatteljesítménnyel harcolták ki a döntőbe jutást, ám a legfontosabb pillanatokban nem hittek magunkban és egymásban. Egy játékos nem akadt a mai napon,  aki átlendítette volna a csapatot a holtponton, a túloldalon kettő ilyen is akadt.
Gratulálok a lányoknak az ezüstéremhez, többen közülük a felnőtt csapatunk meghatározó játékosai és fiataljaink között is sokan lesznek akik jövőre helyet követelhetnek maguknak a legmagasabb osztályban.

Együttesünk legjobb játékosa Dúl Panka lett, Mérész Trixi pedig az edzők szavazatai alapján az All Star csapatba került.

A döntő végeredménye:

1. BEAC-Csata Újbuda KA
2. Vasas Akadémia
3. KSC Szekszárd
4. Soproni Darazsak Akadémia
5. Százhalombattai KSE
6. PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs
7. Kecskeméti KC
8. Aluinvent DVTK