Mint minden korosztálynak, U11-es lányainknak is hamarosan megkezdődik a bajnokság. Fiataljaink a hétvégén két mérkőzéssel hangolódtak, a BasketGirls keretein belül először az NKA Pécs ellen sikerült magabiztosan győzni, majd a Csata DSE ellen játszottunk egy szoros találkozót.

„Az első mérkőzést energikusan kezdtük, így hamar ki tudtuk alakítani a különbséget. A mérkőzés fő célja az volt, hogy mindenki megpróbáljon kosarat szerezni. Ez egy ember kivételével szerencsére sikerült. A lányok szívvel küzdöttek a pályán és a padon egyaránt, amikor szurkoltak a csapattársaiknak. Támadásban próbáltuk gyakorolni a bedobásokat és abból gyors kosarakat szerezni, majd gyorsan a védekezésre váltani. Remek első mérkőzéssel kezdtünk, így utána próbáltunk pihenni a döntőre” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Akadémia – NKA Pécs 94 -21
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Mayr Jana 26, Deák Zsófi 22, Dávid Léna 16, Örsi Anna 12, Gaál Száva 5, Ravasz Réka 4, Klemencsics Sári 3, Kuntzl Anna 3, Jakó-Szalai Zita 1, Péter Zsófi 1, Zsoldos Nóra 1, Ales Míra

„Az előző mérkőzéshez képest a Csata ellen nehezen tudtak a lányok átkapcsolni egy ennyire szoros harcba. Agresszív védekezést kaptunk a Csatától, amire számítottunk is. A bedobásaink sokszor pontatlanul sikerültek, de legfőbb hibaként a védekezést emelném ki. Sokszor későn tudtunk reagálni, így a másik csapat rendezetlen védelemből és emberfölényből tudott kosarakhoz jutni. A mérkőzés tanulsága, hogy a győzelmet a bemelegítéstől kezdve akarni kell, és egy ilyen tétmérkőzésen is szívvel kell játszani. Összességében nagyon hasznos tornán tudtunk részt venni, ahol mindenki pályára tudott lépni és megpróbálta hasznosítani az edzésen tanultakat. Külön öröm volt látni a lányokat, hogy mennyit fejlődtek a tavalyi évhez képest. A bajnokság során biztos sokszor fogunk találkozni ezzel a csapattal, így szeretnénk revansot venni. Készülünk tovább és várjuk a bajnokság kezdetét. Külön kiemelném a két különdíjazottunkat (Mayr Jana és Deák Zsófi), akik a két mérkőzés alatt a legtöbb pontot dobták és a csapatot segítették” – értékelt Mecséri Alexandra.

Vasas Akadémia – Csata DSE 59 – 69
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Mayr Jana 13, Jakó-Szalai Zita 11, Deák Zsófi 10, Örsi Anna 10, Dávid Léna 9, Gaál Száva 3, Ravasz Réka 1, Zsoldos Nóra 1, Ales Míra, Péter Zsófi, Kuntzl Anna