U14-es csapatunk számára is eljött az idei szezon utolsó megmérettetése, lányaink a Nemzeti Leány Serdülő B döntőjére készülnek, amely péntektől vasárnapig kerül megrendezésre Zalakaroson.

Természetesen nagy csalódás ez nekünk, hiszen az év elején célként tűztük ki az A döntőbe jutást. Tudtuk, hogy idén kilenc jó csapat van és mindent meg kell tennünk azért, hogy ott legyünk a legjobb nyolc között. Edzőként ezt a kudarcot szerintem rosszabbul éltem meg, mint a lányok, de nagyon szeretem a csapatomat és nem cserélném el őket semelyik másik csapatra. Visszatekintve az évre láthatjuk, hogy sok hullámvölgyet kellett megélnünk. El kellett búcsúznunk egyik alapemberünktől, több fordulón betegség és sérülés is hátráltatta a csapatot és nem igazán állt mellénk a szerencse sem. De amellett nem mehetünk el, hogy több alkalommal is a kezünkbe volt a sorsunk, amivel sajnos nem tudtunk élni. Nem éreztük át ezeknek a meccseknek a tétjét, talán ebben kellene a legtöbbet fejlődnünk. Két éve dolgozom a lányokkal, nagy feladat volt közelebb hozni őket egymáshoz, közben az egyéni tudásukat fejleszteni és persze egy gördülékeny, hatékony csapatjátékot létrehozni. Sok munka van bennük és ha lett volna még egy hónapunk, akkor most arról beszélnénk, hogy mit várok az A döntőtől. A B döntőre egyértelműen azzal a céllal utazunk, hogy minden meccset megnyerjünk és a 9. helyen végezzünk a bajnokságban. Ismét a kezünkben van a sorsunk, amivel most felelősségteljesen kell élnünk. Zalakarosi tornával kezdtük el a szezont és úgy alakult, hogy ezzel is fejezzük be – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

A Vasas Akadémia/A pénteken 18:00-kor lép pályára a Török Flóris Törekvés SE/A ellen, a mérkőzést élőben nézhetjük a Kanizsai Vadmacskák facebook oldalán.