Szombaton folytatódnak a női NBI/A párharcai, a Vasas Akadémia az idén feljutó és fuzionáló TFSE-MTK ellen lép pályára. Nem lesz könnyű dolgunk, az újonc ugyanis a vártnál sokkal jobban teljesít a profi ligában.

Ismét itt a hétvége, így Földi Attila lányai újra bizonyíthatnak. A múlt héten remek mérkőzést játszottunk a közvetlen rivális BEAC ellen, ahol egy apróbb megingást kivéve a harmadik negyedben, uraltuk a meccset. Bebiztosítottuk valamelyest magunkat a tizedik helyen, egy esteleges hétvégi győzelemmel azonban újabb nagy lépést tehetnénk a tabellán.

Kevesen gondolták volna a szezon elején, hogy az NBI/B-ből feljutó TF és az NBI/A tavalyi utolsó helyezett MTK fúziójából ennyire stabil csapat lesz. Kötelező győzelem a PINKK ellen, bravúrok a PEAC, a CEKK és a Győr ellen, ráadásul szinte minden mérkőzésük szoros eredménnyel zárult. Két légiósuk, Alisia és Chanise Jenkins jelen pillanatban a bajnokság legeredményesebb dobói, nem lesz tehát könnyű dolgunk szombaton.

„A TFSE nem véletlenül áll ott ahol, erős ellenfeleket vertek meg. Stabil teljesítményt nyújtottak eddig a bajnokságban, azonban azt gondolom, van keresnivalónk ezen a mérkőzésen, és tudunk egy szoros párharcot vívni egymás ellen a hétvégén” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes interjút itt tekinthetik meg.

A TFSE-MTK – Vasas Akadémia találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik az MTK Városmajor Kosárlabda Csarnokban.