Szombaton két mérkőzést is játszott a Vasas Amazonok csapata. Kiss Máté lányai hibátlanul, két győzelemmel térhettek haza.

A forduló első mérkőzésén a Kölökös Lányok csapata volt a Vasas Amazonok ellenfele. A lányok nagyon lelkesek voltak már a megérkezéskor, és a bemelegítéskor is látszott, hogy komolyan veszik a meccset. A legelső perctől úgy játszottunk, hogy nem lehet más a végeredmény, mint Vasas győzelem. „Az eddigi szereplésekhez képest óriási változást láttam a lányokon. Minden alapvonali és oldalvonali bedobás úgy zajlott, ahogy gyakoroltuk, védekezésben sikerült sok lepattanót szednünk, támadásban pedig megbecsültük a labdát, és rengeteg indításból történő könnyű kosarat szereztünk. A védekezésen még van mit csiszolni, de le a kalappal a lányok előtt” – mondta Kiss Máté, a csapat edzője.

A második meccsen az MTK Budapest volt az ellenfelünk, amely már komolyabb védekezést és szervezettebb játékot mutatott előző ellenfelünknél. Egy nagyon jó, végig szorosnak meccset sikerült megnyernünk, melyből szintén nagyon sok pozitívum emelhető ki. „Voltak hullámvölgyek, eladott labdák, de az időkéréseket követően sikerült megvalósítani, amit kértünk. A félidőben sikerült a pontos büntetőzésnek köszönhetően megfordítani a mérkőzést, majd onnan folyamatosan növelni az előnyünket. Negatívum továbbra is a visszarendeződés, védekezés volt, ezeket az elemeket gyakorolnunk kell edzésen” – mondta Kiss Máté.

Vasas Amazonok – Kölökös Lányok 62-16 (21-3, 10+7 – 2+3, 18-2, 6-6)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kiss K.: 4, Istenes I.:1, Schannen Z.:5, Puskás L.:3, Kiss Z.:2, Dúl F.: 3, Bori L.: 12, Fábián Sz.:16, Kaszás L.: 6, Lengyel L. 9, Csercsa E.: 1
Kölökös Lányok: Dzvonár R.: 1 Gedó K.:5, Balogh R.:6, Guba K.:1, Horváth F.:1, Jakab P.: 2

MTK Budapest – Vasas Amazonok 34-46 (11-10, 7+4 – 6+8, 4-8, 8-14)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kiss K.:4 , Takács. O.: 4 , Istenes I.: 5, Schannen Z.: 3, Tóth F. 3, Kiss Z.: 3, Bori L.: 4, Fábián Sz.: 7, Kaszás L.: 11, Lengyel L.: 1, Csercsa E.:1
MTK Budapest: Heltovics K.: 9, Deák A.: 3, Horváth B.: 6, Szép Sz.: 7, Ábrahám E.: 1, Mélykuti M.: 3, Hendelényi Z.: 5