Pénteken és vasárnap rendeztek mérkőzést U16/A csapatunk számára, amely előbb a junior bajnokságban a PVSK NKA/A otthonába látogatott, ahol nem sikerült meglepni a házigazdát. Két nappal később hazai pályán győztek lányaink kadett korosztályban a BEAC-Újbuda KA/B ellen.

Vegyes csapattal érkeztünk Pécsre, mivel az előttünk álló időszak igen sűrű lesz, be kell osztanunk az erőnket. Ráadásul a junior bajnokságban való szereplés inkább a tapasztalatszerzésről szól, nem ebben a kiírásban kell a legjobban teljesítenünk. Úgy gondolom, hogy mindent félre téve nagyon gyengén és alacsony energia szinten játszottunk. Csalódott vagyok, mert az, hogy a kadett bajnokságra fókuszálunk nem azt jelenti, hogy minden más elhanyagolható. Bízom benne, nem lesz több ilyen gyenge szereplésünk – mondta a csapat edzője, Nenad Markovic.

PVSK NKA/A – Vasas Akadémia/B 69 -43 (12-10, 21-13, 22-8, 14-12)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Galavits L. 3, Csercsa E. 9, Marton Sz. 5, Tóth F. 6, Kárpáthegyi L. 6/3, Pácza B. 6, Béres-Nagy Sz. 2, Ács-Sánta K., Karli D., Szíj-Krisánszky Z. 6, Nagy B.

Motiváció, motiváció és motiváció. Fiatal játékosainknak meg kell érteniük, hogy ez az egyik legfontosabb dolog a sportban. Ez különböztet meg egy profi sportolót az átlag embertől. Szem előtt kell tartani a célt és nap, mint nap küzdeni kell azért, hogy elérjük. Harmincnégy percen keresztül dekoncentráltan játszottunk, nem tiszteltük azokat a dolgokat, amiről minden nap beszélünk. Az utolsó öt-hat percben arculatot váltottunk, és húsz pont fölötti előnyre tettünk szert. A győzelem az győzelem, de az, hogy miként éred el sokat elárul. Remélem, hogy a lányokhoz eljut ez az üzenet és mindent meg fognak tenni, hogy megvalósítsák álmukat – értékelt Nenad Markovic.

Vasas Akadémia/A – BEAC-Újbuda KA/B 71 -51 (15-18, 22-12, 11-13, 23-8)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Mayr L. 20, Csercsa E. 4, Kárpáthegyi L. 13, Bori L. 12, Szabó E. 3, Marton Sz. 2, Tóth F. 11/3, Ács-Sánta K. 2, Pácza B. 2, Galavits L. 2, Karli D.