A Nemzeti Leány Kadett Bajnokság „A” Döntőjének záró napján a Vasas Akadémia/A az NKA Pécs/A-val küzdött meg a bronzéremért. Az első két negyedben sok hibával játszottunk, hagytuk ellenfelünket ellógni és bár a félidőt követően megpróbálkoztunk egy hajrával, nem tudtunk fordítani az eredményen. Az NKA Pécs/A szerezte meg a bronzérmet, míg a Vasas Akadémia/A a 4. helyen zárta az U16-os döntőt.

Kecsmárik két büntetőjével kezdődött a találkozó, miután Pácza Blanka ütött oda a pécsiek egyik vezérének. Bori Liza egy támadólepattanót követően tudta visszatenni a labdát a gyűrűbe, majd Kárpáthegyi Lédát dicsérhettük, aki védekezésben és támadásban is hasznosnak bizonyult. Pácza Blanka két perc alatt két személyi hibát gyűjtött, nem volt kérdés, hogy pihentetnie kell a folytatásban Nenad Markovic-nak játékosát. Josepovits duplájával egyenlített, majd Kecsmárik hárompontosával a vezetést is átvette a Pécs. Már a játékrész negyedik percében összegyűlt az öt csapathibánk, ezúttal Kárpáthegyi Lédát látták szabálytalannak a játékvezetők, Josepovits értékesített két büntetőt. A két pécsi vezér ellen nem igazán találtuk a megoldást, Kecsmárik második triplájának köszönhetően hat pontra nőtt a különbség, csapatunk edzője pedig időt kért, hogy rendezze a sorokat. Marton Szilvia érkezett Bori Liza helyére, és rögtön egy szép ziccerrel jelentkezett, de Josepovits magasságával neki is meggyűlt a baja. Babovic találatával 19-10-re elhúzott az NKA, majd Kovács és Gerber dupláival kétszámjegyű különbség alakult ki (23-13).

Csakúgy, mint az elődöntőn, most is a pontossággal gyűlt meg a bajunk, büntetők is ziccerek maradtak ki a Vasas részéről. Csercsa Eszter hárompontosa alapozta meg a hangulatot a második negyed elején, majd Mayr Larát dicsérhettük, aki egy támadólepattnót követően harcolt ki faultot és értékesített két büntetőt. Josepovits jelentkezett ismét egy duplával, amire Csercsa Eszter tudott válaszolni a következő támadásunk során. Az agresszióval nem volt probléma, több alkalommal is tudtunk támadólepattanót szerezni, de az utolsó mozdulatok rendre rosszul sültek el. Tálosi visszaállította a kétszámjegyű különbséget, Kecsmárik találatával pedig már 33-20 állt az eredményjelzőn. Horváth Réka első büntetője is kiszédült a gyűrűből, az NKA pedig 27-20-as állásról 37-21-re lógott el. Kénytelen volt időt kérni Nenad Markovic, hiszen nem az ellenfél parádés játéka miatt alakult ki ekkora különbség, hanem saját hibáink és pontatlanságaink miatt. A felrajzolt akcióból nem sikerült pontot szereznünk a pécsi zóna ellen, majd egy-egy eladott labdával folytatódott a találkozó. Gyorsindításból nem sikerült ziccert szereznünk, de legalább a labda nálunk maradhatott volna, ha nem adjuk el újból. A nyögvenyelős támadásra ellenfelünk egy könnyű ziccerrel tudott válaszolni, ez láthatóan lányainkat is rendkívül bosszantotta. Büntetőink sem értek célba, hátrányunk ezzel húsz pontra nőtt. Mayr Lara javított egy duplával, de Josepovits két büntetőjével félidőre visszaállt a húsz pontos különbség.

Mayr Lara igyekezett mindent bevetni a fordítás érdekében, újabb faultot harcolt ki a palánk alatt, de a két büntetőből neki is csak egy ment be. Bori Liza védekezését dicsérhettük, aki Josepovitson harcolt ki egy támadó faultot, a pécsiek vezérének ez volt a harmadik személyi hibája. Védelmünk látványosan feljavult a harmadik negyedben, újabb hazai akció zárult pont nélkül, míg a túloldalon Csercsa Eszter talált be a sarokból. Ritmust tudtunk váltani és sokkal agresszívabb játékot mutattunk, Mayr Lara és Bori Liza dupláival csökkentettük a hátrányt. Kihagyott egy pillanatot a védelmünk, amiből Puskás dobhatott könnyű ziccert, de Mayr Lara gyorsan válaszolni tudott a túloldalon. Pécsi időkérés következett, mivel bár a különbség még megnyugtató volt az NKA számára, a játék képe már kevésbé. Gerber reagált egy triplával a Vasas zárkózására, hátrányunk pedig tizennégy pontról lassan visszaállt húszra. Nekünk kellett ezúttal időt kérnünk, amit Mayr Lara szép egyéni akciója követett, majd egy labdaszerzést követően ismét ő volt eredményes büntetőkből. Védekezésünk továbbra is kellően agresszív volt, hibára tudtuk kényszeríteni ellenfelünket, Josepovits pedig negyedik személyi hibáját is beütötte. Kovács duplájára Dévai Blanka válaszolt egy hárompontossal, majd Tóth Frotti és Bori Liza révén tudtunk zárkózni. 59-43-ra javítottuk az eredményt, sokkal jobb volt a játékunk, mint az első húsz percben, a különbség azonban még mindig soknak tűnt a bronz megszerzéséhez.

Kárpáthegyi Léda sportszerűtlen faultjával kezdődött a záró negyed, ráadásul ez volt Léda ötödik személyi hibája, így számára véget ért a találkozó. Bori Liza révén javítottunk, két duplát is szerzett játékosunk rövid idő alatt, majd Dévai Blanka alapvonali betörésével tovább zárkózunk. Nagyot küzdöttek a hajrában lányaink, Mayr Lara újabb találatával 62-51-re módosult az eredmény, ám a Pécs időkérését és Josepovits visszatérését követően megint nőni kezdett a különbség. Az ellenfél centere nyolc pontot szerzett a folytatásban, és bár Dévai Blanka és Csercsa Eszter meg tudta szakítani a sorozatot, zárkózás helyett megint nőtt a különbség. Nem maradt már elegendő idő ahhoz, hogy fordítani tudjunk, ezt beismerve Nenad Markovic pályára küldte a döntőn kevesebb perchez jutó játékosokat is. Az NKA Pécs/A végül 78-57-re győzött a Vasas Akadémia/A ellen, amivel ellenfelünk megszerezte a bronzérmet, lányaink a negyedik helyen zártak.

NKA Pécs/A – Vasas Akadémia 78-57 (23-13, 20-10, 16-20, 19-14)