Megnyerte serdülő csapatunk a soproni rendezésű U14-es nemzetközi tornát. Lányaink a döntőben azzal a spanyol csapattal találkoztak, amelytől a csoportmeccsek során egy ponttal kikaptak. Ismét szoros párharcot hozott a két gárda párharca, ezúttal azonban a Vasas Akadémia diadalmaskodott és szerzett aranyérmet.

„Nagy izgalommal és elszántan vártuk a torna döntőjét, hiszen korábban emlékezetes mérkőzésen veszítettük el a csoportelsőséget a spanyol csapat ellen. Remek védekezéssel kezdtük a döntőt, és nagyon okosan támadtunk a spanyolok egész pályás agresszív csapdás letámadása ellen. Hatalmas iramot diktált ellenfelünk, de mi sok cserével játszottunk, és félidőre sikerült 16 pontos előnyt kiharcolnunk. A második félidőben folytatódott a hatalmas iram, borzasztóan nehéz volt a kicsi spanyol lányok lendületes egy-egy játékát megállítani, és a besegítéseinkből rendre megtalálták az üres társakat, akik egyre kevesebbet hibáztak a hárompontos vonalról. Óriási hajrát nyitottak a spanyolok az utolsó negyedben, mi pedig saját magunknak tettük ismét nehézzé a mérkőzést, faultok nélkül akartunk védekezni és ismét korán elhitte a csapat, hogy megnyerte a meccset. Szerencsére ezúttal higgadtak tudtunk maradni a végjátékban, az utolsó pillanatig küzdöttünk, vetődtünk minden szabad labdáért és lepattanóért, valamint volt egy vezére a csapatnak Rátkai Eszti személyében, aki remekül irányította a csapatot és 11 pontot vállalt az utolsó negyedben. Gratulálok a lányoknak, igazi csapatként, harcolva egymásért, óriási küzdelemben sikerült megnyerni a nemzetközi tornát. Hihetetlenül hasznos és izgalmas mérkőzéseket játszottunk, rengeteg tapasztalatot szereztünk, már most sokat tanultunk a hibáinkból és javítottuk azokat meccsről-meccsre” – értékelt a csapat edzője, Eördögh Edit.

A döntő mérkőzés és a csapatunk legjobbja Rátkai Eszter lett, aki 20/3 pontja mellé 27 IBM pontot gyűjtött (15 lepattanó, 5 assziszt és 3 blokk). Esztin kívül három játékosunk került még 10 IBM pont fölé, Kálmán Liza (13 IBM, 3 lepattanó és 5 assziszt labda) Masier Sophie (12 IBM, 7 lepattanó) és Duka Lili (10 IBM, 8 lepattanó és 2 blokk).

Snatt’s Femení Sant Adria – Vasas Akadémia 52-56 (5-14, 11-18, 11-11, 25-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Rátkai Eszter 20/3, Láng-Miticzky Blanka 6, Igaz Eszter 2, Duka Lili 6, Masier Sophia 10, Csere: Kálmán Liza 10, Herzog Bora 4, Hruby Laura, Molnár Fruzsina, László Réka 2, Kemény Szófia, Benyovszky Petra

Köszönjük a Soproni Darazsak Akadémia meghívását, nagyszerű élményekkel lettünk gazdagabbak.

A torna végeredménye:
1. VASAS AKADÉMIA
2. Snatt’s Femení Sant Adria
3. Soproni Darazsak Akadémia
4. Basket Hema SKW
5. BS Riga
6. Umana Reyer Venezia
7. UNI Girona
8. ZKK Cinkarna Celje