A Vasas Akadémiát fogja erősíteni a 2021/22-es bajnoki szezonban az amerikai származású 24 éves Caliya Robinson, aki a nyáron távozó Bri Fraser helyére érkezik. A 193 cm magas center a török Mersin csapatából jön Pasarétre.

Több európai országot is megjárt már Caliya Robinson mielőtt a Vasas Akadémiához érkezett, a georgia-i egyetem növendékét 2019-ben az Indiana Fever WNBA csapata draftolta. Ezt követően kezdődött meg a 24 éves center európai turnéja, Spanyolország mellett Romániában és Törökországban is játszott már. Nagy feladat előtt áll az amerikai, aki honfitársa, Bri Fraser helyett érkezik Pasarétre.

“Kíváncsian várom az előttem álló kihívásokat, könnyen tudok alkalmazkodni az új dolgokhoz, igyekezni fogok legjobb tudásom szerint erősíteni a Vasas Akadémiát. Úgy gondolom, a játékintelligenciám a legnagyobb erősségem valamint az, hogy minden áron győzni akarok. Azon leszek, hogy bátorítsam fiatal csapattársaimat és együtt hozzuk ki magunkból a maximumot. Nem játszottam még Magyarországon, így a bajnokság mellett a nyelv is új lesz számomra, de nagyon izgatott vagyok a jövőt illetően” – mondta a Vasas Akadémia játékosa, Caliya Robinson.