Szombaton az ELTE BEAC Újbuda csapata látogat Pasarétre a női NBI/A soron következő fordulóján. Igazi rangadóra számíthatunk, mindkét csapat a győzelemben bízik.

Hosszú kihagyást követően lépett pályára a Vasas Akadémia felnőtt csapata szerdán a Sopron Basket ellen. Milos Pavlovic vezetőedző elmondása alapján a csapat nincs még száz százalékos formában, ennek ellenére a hétközi fordulóban derekasan helyt álltunk a soproniak ellenfeleként. Teljesen más mérkőzésre számíthatunk azonban szombaton, ahol mindkét fél számára a győzelem a cél. Idegenben már sikerült, a kényszerpihenőt megelőzően 56-70 arányban győzött a Vasas Akadémia a Gabányi László Sportcsarnokban. Nem lesz azonban könnyű dolga lányainknak, ha meg akarják ismételni a sikert, a BEAC ugyanis lendületben van.

Az ELTE BEAC Újbuda számára nem okozott nagyobb gondot a pandémia, tíz mérkőzésen vannak túl, két győzelem és nyolc vereség a jelenlegi mérlegük. Legutóbbi sikerüket éppen szerdán, a PINNK vendégeként szerezték meg hosszabbítást követően, így a csapat valószínűleg magabiztosan és motiváltan érkezik majd Pasarétre.

„Rendkívül fontos mérkőzés vár ránk holnap. A furcsa szezon sajátossága, hogy ez már a párharc visszavágója lesz. A bajnokság elején idegenben sikerült győznünk, azóta azonban sok minden történt. Úgy gondolom, a BEAC lehet a fő riválisunk a rájátszásba jutásért, ezért különösen fontos, hogy két győzelemmel zárjuk ellenük a párharcot az alapszakaszban” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – ELTE BEAC Újbuda találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A mérkőzést továbbra is zárt kapuk mögött rendezik, élő online stream elérhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.