Szombat este a PINKK-Pécsi-424 otthonába látogat el a Vasas Akadémia felnőtt csapata, a mérkőzés győztese pedig óriási lépést tehet a bajnoki tabella nyolcadik helyéért.

Hármas holtverseny alakult ki a bajnoki tabella 8-10 helyén, Akadémiánkon kívül a BEAC és PINKK is három-három győzelemmel áll. A hétvégi mérkőzés tehát minden szempontból nagyon fontos csapatunk számára, hiszen amellett, hogy javítani tudnánk az év végi BEAC elleni vereségünket, a PINKK legyőzésével lépéselőnnyel tarthatnánk magunk mögött közvetlen riválisainkat.

Felnőtt csapatunk a papírformának megfelelően vereséggel kezdte a 2019-es évet. A Győr ellen hazai pályán sem sikerült a bravúr, azonban ami ennél is rosszabb, Sara Heljic erősebb agyrázkódást szenvedett a mérkőzés utolsó negyedében. Bár szerencsére fiatal centerünknek nincs komoly baja, Földi Attila biztosan nem számolhat vele a hétvégén.

Ellenfelünknek sűrű programja volt az utóbbi időben, hiszen múlt hétvégén két EWBL mérkőzést játszottak, majd kedden Budapestre látogattak, ahol az ELTE-BEAC Újbuda ellni magyar bajnokit rendezték. A pécsiek óriási szívvel és akaraterővel, a mérkőzés utolsó másodpercében Szűcs Réka triplájával fordították javukra a meccset.

„A PINKK egy nagyon jó, szívós csapat, úgyhogy semmiképp sem számítok könnyű mérkőzésre. Hazai pályán is nagyon nehéz meccset játszottunk ellenük, de csakúgy mint itthon, remélem, hogy idegenben is sikerül győznünk” – mondta felnőtt csapatunk vezetőedzője, Földi Attila.

A teljes nyilatkozatot az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=F_gvzv6L-9M

A mérkőzés szombaton 19:00-kor kezdődik a Kozármisleny Sportcsarnokban.