Az Amazonok mellett természetesen a Vasas Bolhák is pályára léptek a soron következő kenguru fordulón. Álmosan indult a hétvége, ami pályán is meglátszott, azonban a nap végére összekapták magukat lányaink, és második mérkőzésüket meg is nyerték.

“Sajnos nagyon lassan rázódtunk bele a kora reggeli mérkőzésbe, így hibát hibára halmoztunk. A második félidőben aztán üzemi hőmérsékletre kapcsoltunk, és egyenlő félidő játszottunk. Ez a vereség talán azért bosszantó, mert egy kicsit több koncentrációval nyerhettünk volna. Ebből tanulunk, és megyünk tovább” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Bolhák – Zuglói Sasok 31-43 (5-11, 9-15, 12-5, 5-12)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Bogdán Fanni 11, Zeibig Emma 6, Éber Janka 5, Sebestyén Emma 3, Pátzay Sára 2, Bacsa Szonja 2, Tóth Fanni 1, Kőrösi Eszter 1

“A második mérkőzésre valóban megérkeztünk a Harmat utcába, és lendületesen, okosan játszottunk. Sajnos egy húzó ember kiesése mindig nehéz egy csapat számára, de Toman Zsófi helyett a többiek is beszálltak a pontgyártásba, és kivétel nélkül, aki pályára került hozzá tudott tenni ehhez az értékes győzelemhez. Védekezésben óriási szívvel, támadásban okos passzokkal játszottunk. Bogdán Fannit és Zeibig Emmát mindkét mérkőzés után kiemeltem, Fannit azért, mert vitte a hátán a csapatot, Emmát pedig az elmúlt hetekben nyújtott lelkes munkájáért, aminek a gyümölcse a mai meccseken érett be. Zsófinak gyógyulást kívánunk, a csapat pedig dolgozik tovább a márciusi fordulóra” – összegezte Kapornai Dóra.

Újpest MT/A – Vasas Bolhák 22-34 (3-6, 7-13, 10-4, 2-11)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Bogdán Fanni 13, Éber Janka 8, Zeibig Emma 5, Sebestyén Emma 4, Tóth Fanni 1, Jusztin Áfra 1, Pátzay Sára 1, Bacsa Szonja 1