Nehéz mérkőzésre és komoly küzdelemre lehetett számítani a PEAC-Pécs elleni utolsó alapszakasz mérkőzésen, ellenfelünk pedig ebből a szempontból nem okozott csalódást. Vereséggel zárult a találkozó, ennek ellenére a pillanatnyi tanácskozás után mégis ünneplésbe kezdett a Vasas Akadémia stábja és játékosai. A CEKK ugyanis vereséget szenvedett hazai pályán, ami számunkra azt jelenti, hogy bent vagyunk a legjobb nyolcban, jöhet a Play Off.

Két perces gólcsendet követően Nadia Smailbegovic triplája adott először munkát az eredményjelzőt kezelő személynek. Hosszú időn keresztül térképezték egymást a csapatok, a negyed felénél mindössze 5-5 volt az állás, ekkor azonban a PEAC sebességet váltott. Tíz pontot szerzett zsinórban a pécsi gárda, ami hidegzuhanyként jött. Érezhető volt a feszültség lányainkon, nem ilyen kezdésről álmodtunk.

Bach Bogi erőszakos labdaszerzése és kettő plusz egy akciója nyitotta a második negyedet, ami után azonban ismét a PEAC percei következtek. Tíz pont fölé nőtt a különbség, ekkor azonban ismét Bach Bogi pontjaival zárkózhattunk, aki ezúttal a hárompontos vonal túlról volt eredményes. Állandósította tíz pontos előnyét a vendég együttes, így négy perccel a játékrész vége előtt Milos Pavlovic időt kért. Nem változott a játék képe, 18-32-es hátrányból várhattuk a folytatást.

Nadia Smailbegovic triplája nyitotta a harmadik negyedet, nagy lendülettel vágtunk neki a második félidőnek, amit Milos Pavlovic az oldalvonal mellől próbált tovább fokozni. Kiegyenlített küzdelmet hozott a negyed első fele, ami inkább a PEAC-nak kedvezett, hiszen nem tudtunk zárkózni. Sikerült ritmust váltani védekezésben, azonban a befejezéseknél hiányzott a koncentráció.

Tizenhat pontos hátránnyal vágtunk neki az utolsó negyednek, amit pontok tekintetében Bach Bogi büntetői nyitottak. Pillanatnyi rövidzárlatának köszönhetően megadta ellenfelünk a lehetőséget a felzárkózásra, amit nem tudtunk kihasználni. Strautmane egy hárompontossal jelezte mindkét csapatnak, eddig tartott a PEAC gyengébb periódusa. Milos Pavlovic ennek megfelelően rögtön időt is kért. Bri Fraser gyújtotta be a rakétákat hazai oldalon, aminek láttán lányaink az utolsó tartalékokat is kiadták magukból. Nadia Smailbegovic triplájával tízre zárkóztunk, a következő akcióban azonban kipontozódott fiatal irányítónk. A mérkőzés utolsó perceiben ha nem is hibátlanul, de tudta koordinálni a játék képét a PEAC és 42-58-as győzelmet aratott Pasaréten. Nagyjából egyidőben zárult a VBW CEKK Cegléd – ELTE BEAC Újbuda találkozó is, ahol a fővárosiak arattak győzelmet, így a vereség ellenére a Vasas Akadémia a Play Off helyezést érő nyolcadik helyen maradt.

„Egyértelműen látható volt rajtunk a nyomás, ami leginkább talán a dobószázalékban mutatkozott meg. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki és sok üres helyzetünk is volt, de a labda egyszerűen nem akart gyűrűbe menni. Annak ellenére, hogy nagy különbség van a két csapat között azt gondolom, védekezésben jó munkát végeztünk. 58 ponton tartottuk a PEAC-ot, ami mindenképp dicséretre méltó, támadásban azonban az előbb említett nyomás nagy hatással volt ránk. Pontosan tudtuk, mit jelentene ez a győzelem számunkra, fiatal csapatunk pedig nehezen tudott megbirkózni ezzel a helyzettel a mérkőzés folyamán. A lefújást követően értesültünk arról, hogy a CEKK vereséget szenvedett és bekerültünk a legjobb nyolc csapat közé. Úgy érzem maximálisan megérdemeltük a továbbjutást, gratulálok az egész csapatnak és a klubnak. A ma este szolid ünneplésről fog szólni, azután pedig készülünk a Sopron elleni párharcra” – értékelt a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – PEAC-Pécs 42-58 (7-16, 11-16, 10-12, 14-14)