Rendkívül nehéz mérkőzésen van túl mindkét csapat, egyik és másik félnek is voltak remek momentumai. Az első félidő a DVTK szerint alakult, a magas zóna ellen nehezen találtuk az ellenszert, azonban a félidő előtt egy óriási hajrával vissza tudtunk jönni a meccsbe. Ezt követően hatalmasat harcolt csapatunk, a győzelmet azonban nem sikerült megszereznünk.

Bri Fraser pontjaival kezdődött a találkozó, a DVTK az első másodperctől kezdve zónával fogadta a Vasast. Medgyessy triplájára Tóth Orsi válaszolt ziccerből, a vendégek igyekeztek nagy iramot diktálni az elejétől kezdve. Hat pontos előnyt kovácsolt össze a DVTK hat perc alatt, ekkor azonban ismét Tóth Orsi volt eredményes. Keyona Hayes szerzett támadó lepattanót a túloldalon, melyet követően eredményes tudott lenni, Milos Pavlovic pedig időt kért, hogy rendezze a sorokat. A rövid pihenőt követően Salamon Zsófi birkózott hatékonyan a palánk alatt, a DVTK lendülete azonban nem hagyott alább, tíz pontos hátránnyal zártuk az első negyedet.

Bri Fraser két személyije miatt, Papp Dia pedig ápolás miatt volt kényszerű pihenni. Amerikai vezérünk egy perc elteltével újra játékra jelentkezett, nehezen találtuk azonban az ellenszert a diósgyőri magas szerkezet ellen, ráadásul hatékonynak bizonyult a vendégek zónája védekezésben. Minimálisan nőtt a két csapat között a különbség a negyed felénél, amikor Milos Pavlovic újra időt kért. A Vasas is zónára váltott védekezésben, Hayes vezérletével azonban a DVTK igyekezett még az első félidőben lezárni a találkozót. Két perccel a vége előtt húsz fölé nőtt a különbség, amit egy hatalmas hajrával tizenháromra faragtunk, 33-46-os állásnál mehettek pihenni a csapatok.

Medgyessy büntetői nyitották a harmadik negyedet, majd Papp Dia harcias labdaszerzését követően dobhatott könnyű ziccert. Továbbra is magas hőfokon égtek a csapatok, a nagy iram most a mi lányainknak kedvezett. Bri Fraser ziccerével tíz pont alá jött föl a Vasas, mire a vendégek azonnal időt kértek. Nem tört meg a lendületünk, Papp Dia büntetőjével hatra zárkóztunk, Bri Fraser pedig fáradhatatlanul harcolt mindkét palánk alatt. Nem sikerült jól az utolsó támadásunk, melyből a DVTK még indulni tudott, Hayes pontjai zárták a harmadik negyedet.

Csapatunk abszolút megmutatta karakterét, a záró felvonást azonban a DVTK kezdte jobban. Nem tört meg azonban a lendületünk, nem hagytuk még jobban elhúzni ellenfelünket. Az idő ennek ellenére ellenünk dolgozott, így hat perccel a vége előtt kilenc pontos vendég előnynél Milos Pavlovic magához hívta lányait. Nagy izgalmakat hozott a végjáték, a negyed felénél Chanel Mokango kipontozódott, így újabb reménysugár csillant fel hazai oldalon. Aho Nina dobása nyugtatta le a kedélyeket, Papp Dia triplája azonban ismét felborzolta azokat. Hat pont volt a DVTK előnye három perccel a vége előtt, azonban bátran ki lehetett jelenteni, semmi sem dőlt még el. A vendégek is látták ezt, így Földi Attila időt kért. Bri Fraser újabb faultot harcolt ki, a büntetők azonban nem a megszokott módon találtak gyűrűbe a mai napon. Bach Bogi triplájával zárkóztunk hat pontra, ezt követően pedig újabb meghatározó játékos pontozódott ki a DVTK-nál, Hayes volt kénytelen elhagyni a pályát. Bach Bogi újra betalált, a vendégek azonban jól elrejtették a labdát, így csak tizenkét másodperccel a vége előtt sikerült szabálytalankodnunk. Bri Fraserre sportszerűtlent fújtak, így ő is kipontozódott. Pusztai Petra értékesítette mindkét büntetőjét, így újra hat pontra nőtt a különbség. A túloldalon Papp Dia kísérlete nem talált gyűrűbe, így a találkozó 64-70-es diósgyőri győzelemmel zárult.

„Rettentően játszottunk az első negyedben, elveszítettük önbizalmunkat, ami a második negyedre is kihatott. Nem járattuk megfelelően a labdát az ellenfél zónája ellen. A szünetben próbáltam bátorítani a lányokat, ami úgy érzem célba ért, hiszen a harmadik negyedben megmutattuk csapatunk igazi arcát. Fel tudtunk állni, szoros mérkőzést sikerült kialakítanunk, azonban mint mindig, ez most is sok energiát emésztett fel a csapatban. Kihagytunk néhány könnyű helyzetet és büntetőt, amit a DVTK sikeresen megbüntetett. Elsődleges célunk az volt, hogy jobb mérkőzést játsszunk, mint Miskolcon, ez úgy gondolom sikerült. Büszke vagyok a második félidőben nyújtott teljesítményünkre. Boldog új évet kívánok mindenkinek” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – Aluinvent DVTK 64-70 (15-25, 18-21, 18-12, 13-12)