A Vasas Akadémia a BEA-Újbuda KA ellen mérkőzött meg a Nemzeti Leány Junior Bajnokság Döntőjén 5. helyért folyó párharc első körében. Izgalmas csatában az első félidőben még vezetni tudtunk, a folytatásban azonban ellenfelünk kezébe került az előny.

Mindkét csapat nagyon akarta ezt a győzelmet, ami már a találkozó elején látszott. Nem tudott elhúzni egyik csapat sem az első negyedben, kosárra kosár, jó védekezésre pedig újabb sikeres védekezés volt a válasz. A második játékrészben a lendület nem, a pontosság azonban annál inkább alábbhagyott. Szilvássy Lilla találata hozta meg az áttörést, amivel lendületbe került a Vasas Akadémia, Kádár Orsi vezérletével négy pontos előnyre is szert tudtunk tenni. Zárkózni tudott a BEAC, de az eredmény így is nekünk kedvezett a félidőben (22-19).

Igyekeztünk kezünkben tartani az irányítást a szünetet követően, Vágó Anna triplájával megdupláztuk előnyünket, ám továbbra is rengeteg hibával játszott mindkét csapat. Kihagyott ajtó-ablak helyzetek, rossz döntések vezettek ahhoz, hogy minkét csapat szenvedett támadásban. A harmadik negyed végén ritmust váltott ellenfelünk, amivel zárkózni tudott sőt, a vezetést is átvette a hajrára. Folytatódott a kemény küzdelem, Szoboszlai Laura dupláját követően azonban komoly hullámvölgybe került csapatunk. Több se kellett a BEAC-nak, élt a lehetőséggel és átvette az irányítást. Szép lassan tíz pontosra nőtt a hátrányunk, ami ledolgozhatatlannak bizonyult. A Vasas Akadémia a junior döntő második mérkőzését is elveszítette, lányaink tehát a 7. helyért és a becsületükért  harcolhatnak holnap.

Vasas Akadémia/A – BEAC-Újbuda KA/A 39-47 (13-14, 9-5, 8-12, 9-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Igaz E. 8, Vágó A. 9/9, Villányi D. 8, Ulrich Z., Kádár O. 7/3, László R., Szilvássy R. 5, Kendelényi L., Szoboszlai L. 2, Szoboszlai M., Czirkos P.
BEAC-Újbuda KA/A: Maschl 3/3, Jármay 5/3, Záboji 2, Vita 9/3, Bálint 11, Bencsik, Kókány 8, Nemes 7/3, Séllei, Tatai, Szauter, Dormán 2