Hosszú várakozást követően megkezdődik a 2020/21-es szezon. A Vasas Akadémia NBI/A csapata a bajnokság első mérkőzését játssza pénteken este Kozármislenyben a PINNK-Pécsi 424 ellen. 

Több, mint fél év után ismét tétmérkőzést játszhat a Vasas Akadémia felnőtt együttese, pénteken ugyanis rajtol a 2020/21-es TIPPMIX női NBI/A bajnokság. Milos Pavlovic lányai remek felkészülési időszakot zártak, mind a négy mérkőzésüket megnyerték a felkészülés hajrájában. A keret szempontjából azonban korántsem lehetünk ennyire boldogak, hiszen két játékosunk is lesérült, Sara Heljic mellett a nyáron érkező Radócz Fannira sem számíthatunk a nyitányon. Ettől függetlenül a csapaton mindenképp látszódik az egység és küzdőszellem, mindenki nagyon várja már, hogy újra tétmeccset játszhasson.

A PINNK együttesében vezetőedzői poszton nem, játékosok terén azonban volt változás. Vanja Miljkovic továbbra is számíthat magyar magjára, a légiósok azonban kicserélődtek. Amerikai, bosnyák és litván játékos is érkezett a pécsiekhez, akikről keveset tudunk, hiszen mindhárman pénteken debütálnak a magyar bajnokságban.

„Nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk, azonban elégedett vagyok, hiszen az utolsó hetekben sikerült mérkőzéseket játszanunk és nyernünk. Sokat fejlődtek a lányok, látjuk rajtuk, hogy ők is nagyon várják már az első mérkőzést. Csapatként készen állunk a találkozóra, és mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében” – mondta a csapat edzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A PINKK-Pécsi 424 – Vasas Akadémia találkozó pénteken 19:15-kor kezdődik.