A Tippmix Női NBI/A bajnokság 15. fordulóján Milos Pavlovic tanítványai Miskolcra látogatnak, ahol az alapszakasz során még veretlen DVTK Hun-Therm lesz az ellenfél.

Újabb nehéz összecsapás vár a Vasas Akadémiára a hétvégén, a múltheti Szekszárd elleni pasaréti találkozó után egy újabb nagyágyú ellen kell helyt állnunk. Rengeteg pozitívumot szűrhettünk le ebből a találkozóból, tényleg csak néhány percre voltunk a bravúrtól. Sajnos azonban, mint az idei szezonban oly sokszor, ezúttal is jött egy rosszabb periódus a meccs folyamán, a rossz szériát pedig nem sikerült megtörnünk. Ennek ellenére Milos Pavlovic a Szekszárd elleni találkozót követően azt nyilatkozta, hogy bár közvetlen riválisainkat eddig sikerült legyőznünk, vezetőedzőnk szeretne a csapattal legalább egy bravúrt elérni az idei szezonban.

A DVTK Hun-Therm a 2023/24-es kiírásban nem talált még legyőzőre, legalábbis ami a hazai porondot illeti, és az Euroligában is remekül menetel a miskolci együttes. Borzasztóan erős keret, fiatal, de rutinos magyar mag jellemzi őket, a légiósokkal kiegészülve pedig egy Európai szinten is versenyképes csapattá nőtte ki magát a Diósgyőr. Az új csarnok és a lelkes szurkolótábor pedig még jobban megnehezíti a Miskolcra látogató csapatok dolgát.

A következő ellenfelünk az egyik, ha nem a legjobb csapat jelenleg az országban. Az Euroligában is remekül teljesítő DVTK időnként lenyűgöző kosárlabdát játszik idén. Ha jól emlékszem, egy kiélezett első félidőt tudtunk játszani ellenük Pasaréten az odavágón, szeretnénk a hétvégén is megnehezíteni a miskolciak dolgát. Hossz idege igyekszünk dolgozni azon, hogy kiegyensúlyozott mérkőzéseket játszunk hosszúra nyúlt és mély hullámvölgyek nélkül, remélhetőleg szombaton bizonyítani tudunk – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot ide kattintva lehet megtekinteni.

A DVTK Hun-Therm – Vasas Akadémia találkozó szombaton 16:30-kor kezdődik a DVTK Multifunkciós Sportcsarnokban.