Ritkán esik róluk szó, pedig rendkívül büszkék vagyunk rájuk. Ők a jövő generáció, a legkisebb korosztály, akiknek minden pályán töltött másodperc óriási öröm. Az előkészítő csoportok edzői nyilatkoztak a 2021/22-es szezon végén, értékelve a kosárpalánták egész éves munkáját.

„Először is eszméletlenül büszkék vagyunk a Törpéinkre, hogy szeptemberben egy kis csapatként elindultunk a közös utunkon. Napról napra, hétről hétre kemény munkával összekovácsolódtunk egy kis családdá. Most itt vagyunk, megint egy olyan hétvége után, ahol megmutatták a lányok, hogy mire képesek, hiszen szívüket, lelküket kitették a pályára és sikerült egy igazi csapatként játszani. A csapat húzó embere volt többek között Herman Sári és Bogár Berta. Kitűnő védekezéséért szeretnénk kiemelni Kára Esztit. Ugyan még pöttömök, de ennek ellenére nagyon bátran játszott Horváth Panka és Somos Rozi is. Gratulálunk a Törpéinknek az egész éves teljesítményükért” – mondta a Vasas Törpék edzője, Szerémy Vivien és Radócz Fanni.

„Nagyon büszke vagyok a lányok egész éves teljesítményére. Meccsről meccsre lehetett látni a fejlődést, aminek eredményeképpen az utolsó meccsek egyikén sikerült is győzelmet aratnunk. Remélem hasonló lelkesedéssel és erőbedobással tudnak majd továbbhaladni kosarat útjuk során. Csak így tovább” – értékelte a szezont Pataki Dóri, a Budenz Bóbiták edzője.

„A Vasas által szervezett Nyuszi kupákat mindig nagyon várták a gyerekek edzéseken is kérdezgetve, hogy mikor lesz már a következő meccs. Edzőként hihetetlen volt látni, hogy mennyit fejlődtek a kis kosarasok az első fordulótól az utolsóig. Nagyon büszke voltam végig rájuk, ahogy láttam, hogy egyre ügyesebben passzolnak, védekeznek és dobnak a gyűrűre. Remélem jövőre ugyanúgy, ugyanitt találkozunk” – mondta a Vasas Lisznyai edzője, Pfandler Csenge.

„Úgy gondolom, sok tapasztalatot szereztünk ebben az évben és külön öröm, hogy minden játékosom ki tudta próbálni magát meccs szituációban is. Mindenképpen nagy fejlődést sikerült elérni az emberfogásos védekezésben, ami részben a Lisznyais gyerekekkel való többszörös együttműködésnek is köszönhető” – foglalta össze Szabó Evelin, a Vasas Csík edzője.