Elérkezett a női NBI/A alapszakaszának utolsó fordulója. A Vasas Akadémia felnőtt csapata az ELTE BEAC Újbuda otthonába látogat, ahol a tét nem más, mint a legjobb nyolcba kerülés.

Túlszárnyalva a bajnokság előtti célkitűzést Földi Attila lányai nem a sereghajtók táborába tartoznak, hanem a rájátszásért küzdenek. A Vasas Akadémia jelenleg a kilencedik helyen áll, azonban egy hétvégi győzelemmel lehetséges a nyolcba kerülés. Az újabb mérföldkő ráadásul nem is tűnik elérhetetlennek.

Nem lesz azonban könnyű dolgunk, hiszen a BEAC nem fog lehajtott fejjel átengedni minket a legjobb nyolcba. A találkozó ráadásul hagyományosan fővárosi rangadónak számít, így helyezéstől függetlenül is megvan a varázsa egy Vasas-BEAC meccsnek. Azonban nemcsak a saját kezünkben van a sorsunk, hiszen, ha a CEKK hazai pályán legyőzi a DVTK csapatát, egy győzelemmel előttünk fog állni. Az egymás elleni eredmények miatt azonban egy ceglédi vereség és egy Vasas győzelem a piros-kékeket juttatná a rájátszásba.

„Most, hogy van esélyünk a legjobb nyolcba kerülni mindenki igyekszik ránk tenni a nyomást. Azt gondolom, reálisan kell látni a dolgokat. Szezon elején a biztos bennmaradást tűztük ki célul, azt, hogy van esélyünk egy ilyen dologra, azt pozitívan kell felfogni. Nem olyan csapat vagyunk, aki évi pár mérkőzésre készül, hanem minden mérkőzésre készülünk és minden mérkőzésen megpróbálunk nyerni, akkor is, ha ez éppen nem reális” – mondta Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=e_HNqtyauo8

Az ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Gabányi László Sportcsarnokban.