Szombaton két mérkőzés várt a Vasas Bolhák U12/B alakulatra, lányaink a Kölökös Fiúk/B és a Budai Aranysakálok ellen léptek pályára. Az első találkozón sikerült megszerezni a győzelmet és kevés hiányzott, hogy két győzelemmel zárjon csapatunk.

Tudtuk, hogy nem lesznek ideálisak a körülmények ezen a két mérkőzésen, hiszen a Camugo-ban nemcsak hideg van, de a szülők közvetlenül az alapvonal mellett ülnek, illetve állnak, mert kicsi a hely. Ráadásul két pályán folynak a mérkőzések egymás mellett, így nagy zajban kell a gyerekeknek játszani. Sokszor megállnak, akkor is, ha a másik pályán szól a síp. Ennek megfelelően, nagyon zavartan, rengeteg hibával kezdtünk, de az időkérés után sikerült fordítanunk. Igyekeztünk jól védekezni, és Martinovits Viola, valamint Lévai Janka szép kosaraival átvettük a vezetést. A második negyedben nem sikerült a védekezésünk úgy, ahogy szerettük volna, valamint támadásban sem voltunk eredményesek. Itt csak Herman Sári mezőnymunkáját lehet megemlíteni. A második félidőben megfordultak a negyedeink. A harmadik játékrészben gyengén védekeztünk, és kosarat sem tudtunk dobni, nem meglepő, hogy az ellenfél át is vette a vezetést. A negyedik negyedben viszont parádésan védekeztünk és támadásban is dominálni tudtunk. Csépai Verát szeretném kiemelni, aki mezőnymunkában és pontdobásban is vezére lett a csapatnak, amivel újra megfordult a mérkőzés, és nyerni tudtunk. Gratulálok a lányoknak, mert az első percek kivételével, nagyon szépen küzdöttek, melynek eredményeképp egy izgalmas mérkőzést tudtak megnyerni egy fiú csapat ellen – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Bolhák – Kölökös Fiúk/B 38-28 (12-7, 5-9, 5-2, 2-8, 14-2)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Csépai Veronika 9, Martinovits Viola 9, Lévai Janka 5, Rózsa Natália 3, Törő Zorka 2, Tompa Fruzsina 2, Takács Hanna 2, Herman Sára 2, Szűcs Lili 1, Szarvas Mira 1, Izing Flóra 1, Tomcsányi Anna 1

A második mérkőzést mindkét csapat gólszegényen kezdte (2-4), a második negyedben viszont az ellenfél magára talált. Mi nem védekeztünk jól, és támadásban is ritkán voltunk eredményesek. Így a félidőben vezetett az ellenfél, de a harmadik negyedben Törő Zorka nagyon szép ziccereivel és pörgetett dobásaival ledolgoztuk a hátrányunkat, és újra vezetni tudtunk. Viszont a negyedik játékrészben a gyenge védekezésünket nem tudtuk támadásban ellensúlyozni. Most nem találtunk olyan vezérre, mint az első mérkőzésen. Így végül ezt a szoros mérkőzést egy ponttal elveszítettük. Nagyon sokat tanultunk ebből a két meccsből. Remélem, az edzéseken és a következő fordulókon ezt mind kamatoztatni tudjuk – értékelt Diósadi Deák Éva.

Budai Aranysakálok – Vasas Bolhák 36-35 (2-4, 10-6, 4-5, 9-12,11-8)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Törő Zorka 7, Martinovits Viola 7, Lévai Janka 4, Szűcs Lili 4, Rózsa Natália 3, Herman Sára 2, Csépai Veronika 2, Berár-Guóth Míra 2, Tompa Fruzsina 1, Takács Hanna 1, Szarvas Míra 1, Tomcsányi Anna 1