A Vasas Bolhák U11-es csapata a Kenguru Kupa újabb fordulóján bizonyíthattak. A hetedik körben a TFSE és a BEAC Törökugrató volt az ellenfél, mindkét együttes ellen remekül teljesítettek lányaink.

„Már a mérkőzés első perceitől kezdve rendkívül intenzív és lüktető volt a játék. Cseppet sem voltunk megilletődve, bátran és fegyelmezetten mentünk előre. Maximálisan látszik a lányokon az edzésen beletett munka eredménye, hétről hétre egyre ügyesebbek, egyre tudatosabb kosárlabdát játszanak. A két csapat közti különbség Mucsi Boldizsár, a TFSE játékosa volt, aki más szinteken jár. Ezt leszámítva abszolút felvettük a harcot ellenfelünkkel, ezért elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Kiemelném Horváth Dorottyát, Horváth Mirát, Sárga Emesét és Konz Lilit. Teljesítményükkel a csapat vezérei voltak ezen a mérkőzésen” – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Vasas Bolhák – TFSE 29-62 (6-10, 11-31, 6-6, 6-15)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Horváth Dorottya 8, Horváth Mira 5, Koncz Lili 4, Kálovics Rozália 4, Sárga Emese 3, Ales Mira 2, Gergely Lujza 1, Juhász Janka 1, Czeizler Szofi 1, Makara Noémi, Horváth Emma, Remete Zsófia

„A második mérkőzést remekül kezdtük. Mi irányítottunk, rengeteg labdát és lepattanót szereztünk, így 17 ponttal vezettünk a félidőben. A meccs vége felé azonban már teljesen elfáradtunk a mérkőzések intenzitása és a két meccs közötti öt perces pihenőnek köszönhetően, így sajnos az utolsó két negyedet elveszítettük. Ettől függetlenül hatalmas gratuláció jár az egész csapatnak, mert kitették szívüket-lelküket a pályára és végig fegyelmezetten és harciasan kosárlabdáztak. Megérdemelten nyertük meg a meccset. Szeretném kiemelni Gergely Lujzit és Horváth Dorkát a támadásban nyújtott teljesítményükért, Sárga Emesét és Horváth Mirát a remek védekezésükért és Koncz Lilit a bátorsága és küzdése miatt” – értékelt Ruska Norbert.

BEAC Törökugrató – Vasas Bolhák 32-45 (4-12, 12-21, 6-4, 10-8)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Gergely Lujza 14, Horváth Dorottya 12, Horváth Mira 5, Koncz Lili 3, Sárga Emese 3, Makara Noémi 3, Kálovics Rozália 2, Horváth Emma 1, Ales Mira 1, Remete Zsófia 1, Juhász Janka, Czeizler Szofi