A Vasas Amazonok U12/A csapata a hétvégén a kupasorozat 5. fordulóját játszotta. A szokásos kétmeccses játéknapon a Kölökös Fiúk/A és a Török Sasok ellen léptek pályára lányaink. Voltak hullámvölgyek, de összességében jól játszottunk, ami egy győzelmet és egy vereséget eredményezett.

Ismerős csapattal csaptunk össze elsőnek, hisz pár héttel ezelőtt már játszottunk egymás ellen. Tudtuk hogy erősek és legfőképp gyorsak a fiúk. Az elvárt koncentráció és figyelem helyenként megvolt a lányoknál, de amint kiengedtünk ebből, rögtön lecsaptak a fiúk és kihasználtak minden egyes hibát. A védekezésünk olykor puha volt, így tetemes előnyre tett szert ellenfelünk, amiből már nem nagyon tudtunk faragni. Tanulság lehet a lányoknak, hogy nincs olyan, hogy veszett labda, minden esetben vissza kell futni és amit meg tudnak tenni az adott pillanatban, tegyék meg, nem szabad a másikra várni. Sajnos a végére sokkal több lett a két csapat közti különbség, mint ami valójában lenne. Pozitívumként kiemelném azonban, hogy voltak pillanatok, amikor ráéreztek a lányok, hogyan lehet betörni úgy az üres területekbe, hogy abból könnyű kosarunk legyen, illetve hogyan kell úgy kipasszolgatni, vagy leindítani az ellenfelünket, hogy könnyed pontokat tudjunk szerezni. Kiemelem Sárga Emesét, aki a védőfeladata mellett remekül szervezte a támadójátékot, s vezérként irányította a negyedét, Dávid Lénát a szemfüles labdaszerzéseiért, Klemencsics Sárát a remek indításaiért és Hujber Pannit az agilitásáért, Kuntzl Annát pedig a fontos lepattanóiért – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Vasas Amazonok – Kölökös Fiúk/A 49-87 (11-21, 24-27, 8-25, 6-14)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Sárga Emese 8, Hujber Anna 7, Kuntzl Anna 6, Gergely Lujza 6, Dávid Léna 5, Remete Zsófia 3, Szarvas Szinta 3, Klemencsics Sára 3, Juhász Janka 3, Balázs Hanna 2, Jeszenszki Dorka 2, Törő Zorka

Izgalmasan indult a Török Sasok elleni mérkőzés, szoros és kiélezett volt. Sajnos a helyzeteinket nem tudtuk pontosan befejezni, így nem tudtunk ellépni, védekezésben pedig nem mindig figyeltünk eléggé, s könnyed pontokat kaptunk. A tisztább védekezést még gyakorolnunk kell, ezt mutatja hogy ellenfelünk majdnem kétszer annyi büntetőt dobott, mint mi. Ez is segített nekik abban, hogy tartsák velünk a lépést egy darabig. A második félidőben azonban rá tudtunk kapcsolni plusz egy fokozattal és elsősorban a szorosabb védekezésnek, illetve a pontosabb indításoknak és csapatjátéknak köszönhetően sikerült növelni az előnyünket, és megnyerni a mérkőzést. Kiemelem Horváth Mirát a védő és támadójátékáért, Dávid Lénát az elszántságáért, Gergely Lujzát és Sárga Emesét a védőmunkájáért, Kuntzl Annát és Klemencsics Sárát a támadójátékáért és lepattanóiért, Remete Zsófit a harciasságáért. Gratulálok a lányoknak, csapatként tudtak nyerni egy fontos mérkőzésen. Jeszenszki Dorkának mihamarabbi felépülést kíván az egész csapat – értékelt Ruska Norbert.

Török Sasok – Vasas Amazonok 43- 68 (10-15, 13-16, 10-21, 10-16)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Horváth Mira 14, Kuntzl Anna 10, Dávid Léna 10, Klemencsics Sára 7, Sárga Emese 5, Törő Zorka 5, Gergely Lujza 5, Hujber Anna 4, Remete Zsófia 3, Balázs Hanna 2, Jeszenszki Dorka 2, Szarvas Szinta 1