A Vasas Akadémia ismét a BKG ellen lépett pályára pasaréten, a felkészülési mérkőzésen azonban Milos Pavlovic több játékost volt kényszerű kihagyni a keretből. Ennek ellenére lányaink 62-58-as győzelmet arattak.

Frissen igazolt játékosunk, Radócz Fanni térdproblémával küzd, így kénytelen volt kihagyni a tegnapi felkészülési mérkőzést. Ezen kívül Bach Bogi sem tudott részt venni a párharcon.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, vendégeink már a mérkőzés elején lépéselőnybe kerültek. Egy pontos előnnyel zárta a BKG az első negyedet, előnyüket pedig növelni tudták a második játékrész elején. Sok hibával, kihagyott helyzetekkel játszottunk, Tóth Orsi találataival azonban fel tudtunk zárkózni a negyed felére. Ekkor újra a vendégek vették kézbe az irányítást, 21-26-os állással mehettek pihenni a csapatok.

Budácsik Dorka pontjaival kezdődött a harmadik negyed, két perccel később pedig a vezetést is átvettük. Magabiztos játékunk időkérésre kényszerítette ellenfelünket, azonban jó védekezésünknek köszönhetően a “másik oldal” öt percen keresztül nem tudott pontot szerezni. Tíz pont fölé növeltük előnyünket, amiből a negyed végére faragni tudott a BKG, sőt. Három perccel a vége előtt egyenlített ellenfelünk, a csapatok fej-fej mellett küzdöttek a végsőkig. 57-57-es állásnál az utolsó percben Papp Dia talált be, amit vendég büntetők követtek. A második kimaradt, a lepattanót Tóth Orsi gyűjtötte be. Egy indítást követően Nadia Smailbegovic kapott labdát, aki a hárompontos vonal mögül talált be, kialakítva ezzel a 62-58-as végeredményt.

“Úgy gondolom, a mai mérkőzés sok mindenre rávilágított. Megtapasztalhattuk hol is tartunk valójában a közös munkában és miben kell fejlődnünk. Elsősorban a mérkőzés elején mutatott hozzáállással vagyok elégedetlen. A második félidő elején összekaptuk magunkat, olyan arcunkat mutattuk, amilyennek egy fiatal csapatnak lennie kell. Harcos, lendületes játékot játszottunk, lendületünk azonban a végjáték közeledtével csökkent. Sok kifogást találhatnék a mai teljesítményünkre, hiszen nem tudtunk úgy edzeni az utóbbi időben, ahogy szerettünk volna, azonban nem szeretem a kifogásokat és játékosaimnak sem hagyom, hogy kifogásokat keressenek egy rosszabb teljesítményt követően. Meg kell találnunk a módját, hogyan tudjuk még jobban motiválni a csapatot. Folytatjuk a munkát, néhány játékos nagy fejlődésen ment keresztül már most, az a cél, hogy mindenki szintet lépjen és igazi csapatként küzdjünk a pályán” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – BGK-Príma 62-58 (14-15, 7-11, 25-13, 16-19)