A Vasas Amazonok U12-es csapata két mérkőzést játszott a hétvégén, ám sajnos nem tudtunk teljes kerettel kiállni. A nehézségek ellenére nagyot harcoltak lányaink a fiúk ellen, a Csatával szemben pedig a végsőkig kiélezett meccset játszottunk.

Sajnos nagyon sok hiányzónk és betegünk volt erre a fordulóra, de sikerült megtalálnunk azt a 12 embert, akik pályára tudtak lépni vasárnap. Illetődötten kezdtünk, de utána szépen felvettük a versenyt a fiúkkal. Okosan fejeztük be támadásainkat, viszont mindkét negyedben volt egy-egy olyan játékos, akiket nem tudtunk megállítani. Nemcsak a félidei büntetőzésünk volt nagyon gyenge, hanem az egész mérkőzésen nagyon gyenge százalékkal dobtunk. A harmadik negyedre nagyon elfáradtunk mentálisan és kinyílt az olló a két csapat között. Büszke vagyok a lányokra, hogy nagyobb különbségből is vissza tudtunk jönni, illetve nem adtuk fel. Kiemelném Dávid Léna és Mayr Jana okos játékát, illetve Örsi Anna és Takács Sári palánk alatti kemény munkáját – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Óbudai Kaszások/A – Vasas Amazonok 62-47 (12-6, 7+7-16+3, 14-8, 22-14)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Dávid Léna 14, Mayr Jana 11, Örsi Anna 8, Takács Sári 7, Jakó-Szalai Zita 4, Szabó-Iván Liliána 2, Tapodi Sári 1, Jeszenszki Dorka, Horváth Mira, Hermány Kati, Kövesdi Janka

Második mérkőzésünkre nagy energiákat mozgósítottunk, sokat beszéltünk róla és készültünk rá. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, ráadásul rég játszottunk lány csapat ellen. Az első negyedben későn ébredtünk, több sima ziccert engedtünk a Csatának. Miután elkezdtünk a fejünket használva játszani, sikerült több kosarat szereznünk. A védekezésünk nem működött rosszul, viszont annak ellenére, hogy végre fenyegettük a gyűrűt, ismét rengeteg helyzetünk kimaradt, ráadásul 18/42 büntetőt dobtunk amivel nem tudtuk átvenni a vezetést. A vereség abszolút rajtunk múlt, a végjátékban több sima ziccerünk is kimaradt, miközben ellenfelünk egyik legjobb játékosának 27 dobott pontot engedtünk. Nagyot javult az előző meccshez képest Jakó-Szalai Zita játéka, szépen védekezett Tapodi Sári. Mayr Jana és Örsi Anna gólerős játéka stabilitást adott, Hermány Kati kosaraira pedig nagy szükségünk volt. Dolgozunk tovább, hogy ismét szoros meccseket játszunk és ezekben fejlődni tudjunk – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Csata Csllagok 56-60 (13-17, 18+3-11+5, 7-12, 15-15)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Mayr Jana 15, Örsi Anna 14, Jakó-Szalai Zita 8, Hermény Kati 7, Takács Sári 2, Sárga Emese 2, Dávid Léna 2, Horváth Mira 2, Tapodi Sári 2, Gergely Lujzi 1, Kövesdi Janka 1