Szombaton megkezdődik a Tippmix Női NBI/A bajnokság 18. fordulója, a Vasas Akadémia a PINKK Pécsi 424 otthonába látogat. Ismét fontos megmérettetés vár lányainkra, jó hír azonban, hogy csapatkapitányunk hosszabb kihagyás után benne van az utazó keretben.

Önbizalommal tele vághat neki a hosszú útnak Milos Pavlovic együttese, hiszen egy olyan csapathoz megyünk, melyet hazai pályán magabiztosan le tudtunk győzni az odavágón. Jó formában vannak lányaink, a legutóbbi bajnokin látványos és eredményes csapatjátékkal sikerült nyernünk a CEKK ellen. Keretünk továbbra sem száz százalékos, ám jó hír, hogy Bach Bogi kilábalt a betegségből és a héten már edzéseken is részt vett. Sajnos hosszabb kihagyáson van túl csapatkapitányunk, így kérdés mennyi játéklehetőséget kap majd szombaton, de a csapattársaknak mindenképp lelki támasz Bogi jelenléte. Nem titkolt a célunk, győzni akarunk, de a felkészülés ezúttal sem egyszerű.

Új impulzusokat kapott a PINKK nemrégiben, hiszen vezetőedzőt váltottak a pécsiek. Szükség is van új szemléletre és energiákra, mivel hétvégi ellenfelünk jelenleg a bajnokság sereghajtója, mindössze egy győzelemmel. Ennek ellenére nem lehet alábecsülni a PINKK-et, melynek játékosállománya mindenképp többre hivatott. Az utolsó helyről való elmozdulás következő lépcsőfoka lehet a szombati meccs, ezért bátran, ugyanakkor higgadtan kell játszanunk.

 „Ismét nehéz felkészülésen vagyunk túl, hiszen hasonlóan a Ceglédhez, a PINKK-nél is edzőváltás volt. Nem igazán tudjuk tehát, mire számíthatunk, ezért igyekszünk a saját játékunkra koncentrálni. Igyekszünk agresszívan játszani és hibára kényszeríteni az ellenfelet. Kezdünk kiegészülni, egyre több játékosunk bevethető és a csapaton belüli hangulat is kiváló” – nyilatkozott a mérkőzés előtt a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A PINKK Pécsi 424 – Vasas Akadémia találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Kozármisleny Sportcsarnokban.