Serdülő/A csapatunk a hétvégén két fővárosi riválissal csapott össze. Ambrus Szandra tanítványai a BEAC és a Csata DSE ellen bizonyíthattak, s bár mindkét meccsen voltak határozottan jó periódusaink, a találkozók végén nem mi örülhettünk.

A BEAC ellen olyan hullámvölgyben játszottunk, amiben talán meg sohasem. Nagyon rossz ritmusban kezdtünk, védekezésben puhák voltunk és ebből adódóan minden lehetséges dobásunk kimaradt. A szünetre 20 pontos hátrányt halmoztunk fel, amit csak úgy lehetett ledolgozni, ha drasztikus változás történik. A második félidőben olyan tűzzel és elszántsággal kezdtünk el kosárlabdázni, amire valóban képesek vagyunk és amivel fokozatosan tudtuk ledolgozni a hátrányunkat. Amellett sajnos nem lehet elmenni, hogy 16 büntetőt hagytunk ki, amivel nem lehet sem megfordítani egy mérkőzést, sem pedig megnyerni. A vereség ellenére úgy gondolom, hogy mentálisan rengeteg pluszt kaptunk, ami kulcsfontosságú. Ebből a vereségből csak kamatoztatni tudunk, hiszen látjuk miken kell javítanunk és mi az, amiben erősek vagyunk – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

BEAC-Újbuda KA/A – Vasas Akadémia/A 52-45 (16-6, 17-7, 13-18, 6-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Tóth Frotti 12, Pácza Blanka 11, Marton Szilvi 6, Béres-Nagy Szófia 6, Bogdán Fanni 3, Tompa Noémi 2, Firle-Kiss Bora 2, Karli Dóra 2, Márton Lia 1, Nagy Borostyán, Vértes Vanda, Bodnár Sára

A Csata elleni mérkőzésre sajnos 11 játékosom maradt, mert betegség miatt Frotti, a csapatunk egyik alapembere kiesett. A Csata nagyon erős csapat és fizikálisan magasabb is nálunk, mégis a lányok felszívták magukat és az első perctől felvettük velük a kesztyűt. Olyan tűzzel kezdtük el a mérkőzést, amilyennel a másikat abbahagytuk, ami azt eredményezte, hogy a 2. negyedet meg tudtuk nyerni. Ez a lendület egészen a szünetig kitartott, majd a második félidőre a jelentősen megcsappant rotációnk miatt nem bírtuk a tempót és a fáradtságból adódóan folyamatosan nyílt az olló a két csapat között. Úgy gondolom, hogy az 5 darab rádobott büntető hagy némi kivetnivalót maga után, mivel a lányok folyamatosan agresszívan támadták a gyűrűt de sajnos a szabálytalanságok észrevétele elmaradt, ezek miatt is egyre jobban elkedvtelenedtek a mérkőzés végére. Büszke vagyok a lányokra, dolgozunk tovább – értékelt Ambrus Szandra.

Csata DSE/A – Vasas Akadémia/A 66-36 (22-12, 10-12, 19-6, 15-6)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia:Marton Szilvia 12, Pácza Blanka 10, Nagy Borostyán 6, Vértes Vanda 4, Bogdán Fanni 2, Bodnár Sára 2, Béres-Nagy Szófia, Tompa Noémi, Firle-Kiss Bora, Márton Lia, Karli Dóra.