Szerdán a Ludovika Arénában lépett pályára a Vasas Akadémia felnőtt csapata. A hétvégi ceglédi mérkőzéshez hasonlóan, ismét rossz tempóban rajtoltunk, ennek ellenére szoros, izgalmas meccset játszottunk a Csata otthonában.

A mérkőzést sajnos ismét gyengébben kezdtük, aminek az volt a következménye, hogy a meccsen végig rohannunk kellett az eredmény után, és ismét rengeteg energiát pazaroltunk arra, hogy megpróbáljunk felzárkózni.

Nehezítette dolgunkat, hogy a mérkőzés elején rögtön három faulttal büntették Brianná-t, amit nem kell magyarázni mekkora veszteség, hogy emiatt ültetni kellett. Rögtön érezhető is volt a Csata előnye palánk alatt, ami az első félidőben óriási fölénynek bizonyult.A második félidőben igyekeztünk rendezni a sorokat magas poszton, és valamelyest sikerült is, de ekkor a kinti dobásokkal tartott minket távolabb a Csata. Végig sikerült az egyes hibáinkat javítani, de így folyamatosan lépéshátrányban voltunk.

„Összességében azt lehet mondani, hogy egy küzdelmes meccsen vagyunk túl. Nagyon fontos, hogy hátrányban nem esünk szét, és nem adjuk fel, hanem harcolunk tovább és kemény dió vagyunk minden csapat számára. A tabella nagyon csalóka ebben a pillanatban, hiszen győzelem nélkül rosszul állunk, azonban csak erős csapatokkal találkoztunk, és nehéz meccseket játszottunk. A játékunk folyamatosan fejlődik, sérültjeink épülgetnek, ezért bizakodó vagyok a folytatással kapcsolatban” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

NKE-FCSM Csata – Vasas Akadémia 82-73 (25-16, 22-24, 21-15, 14-18)