A megszokott módon két mérkőzés várt a Vasas Bolhák U11-es csapatára a hétvégén a bajnokság 3. fordulóján. Lakosa-Kapornai Dóra tanítványai a BLF Bolhár és a BEAC Grosics együtteseivel csaptak össze, az elsőn győzelmet arattunk, a másodikon vereséget szenvedtünk.

Szépen, lendületesen kezdtük az első mérkőzést, a lányok végrehajtották minden kérésünket támadásban. Sajnos a védekezésünkben még adódott hiba, a fiúk többször futottak mögénk, nem tudtuk, hogy melyik gyűrűt védjük és nem láttuk a labdát. A harciassággal, labdákért való küzdéssel sem vagyok teljesen elégedett, úgy gondolom, hogy minden lehetőséget meg kell ragadnunk arra, hogy fejlődni tudjunk, illetve nem engedhetünk ki akkor sem, amikor nagyobb előnyre tettünk szert. Kiemelném, hogy a félidőben 9/11 büntetőt sikerült értékesíteni, ami nagyon szép! Gyurasics Lili okos, ponterős játéka, Simon Lizi befejezései és szép passzai, Komoróczki Emma és Kórós Panna dobásai szintén dicséretet érdemelnek – mondta a csapat edzője, Lakosa-Kapornai Dóra.

Vasas Bolhák – BLF Bolhák 71-31 (24-8, 8+9-0+3, 18-16,12-4)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Gyurasics Lili 15, Simon Lizi 9, Komoróczki Emma 9, Kórós Panna 9, Hajdú Fáni 7, Siklóssy Hanga 7, Szécsi-Bozsó Panka 5, Borosnyai Luca 4, Szabó Emili 4, Kendelényi Lelle 1, Egri Tara 1

Elég nagy megilletődöttséggel vágtunk bele a második meccsbe, a csapatot pedig nem sikerült ebből az állapotból az első félidőben kizökkenteni. Hangsúlyoztuk, hogy leszegett fejjel labdát vezetni nem lehet, ha pedig besegítenek egymásnak a védők, passzal kell játszani. Az elmúlt hetekben minden edzésen ezzel foglalkoztunk, viszont a BEAC harciassága és lendülete teljesen megbénított minket. Hibát hibára halmoztunk, a pontos befejezések pedig elmaradtak. Ezen a mérkőzésen is sajnos sokszor futottak mögénk. A félidei büntetőzésünk javult, 10/11-et sikerült értékesíteni. A harmadik és a negyedik negyed képe sokkal jobb volt, elkezdték megérteni a lányok, hogy mit kérünk tőlük. Kórós Panna szokásához híven szépen támadta a gyűrűt és hátán vitte a csapatot a két negyedében. A másik négyesben Szécsi-Bozsó Panka védekezése volt nagy dicséretre méltó, illetve Borosnyai Luca és Gyurasics Lili kosarai – értékelt Lakosa-Kapornai Dóra.

BEAC Grosics – Vasas Bolhák 60-45 (14-8, 12+9-5+10, 11-14, 14-8)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Kórós Panna 16, Borosnyai Luca 6, Szécsi – Bozsó Panka 6, Komoróczki Emma 5, Gyurasics Lili 4, Egri Tara 3, Simon Lizi 1, Siklóssy Hanga 1, Kendelényi Lelle 1, Szabó Emili 1, Hajdú Fáni 1